Na de zeer zonnige inzegening van de Mariakapel op zondag 15 oktober jl. is begonnen met de renovatie van het park.

In korte tijd zijn in het park aan de Hoogstraat bomen en struiken gerooid en de overblijvende bomen waar nodig gesnoeid en ontdaan van klimplanten. Daarbij is bijzondere aandacht besteed aan de 6 monumentale Acacia’s waar het park zijn naam aan ontleent.

Het resultaat is voor menigeen kaler dan verwacht. Deze drastische ingreep was echter nodig omdat de afgelopen 45 jaar geen structureel onderhoud aan het park is gepleegd. Daardoor was de aanwezige begroeiing verwilderd, was er sprake van wildgroei, uitschot en veel dood hout. In het opgestelde beplantingsplan zijn een aantal al volgroeide bomen opgenomen zodat het parkachtige karakter direct weer zichtbaar zal zijn. Naast het werk aan het groen zijn herstelwerkzaamheden uitgevoerd aan het Oorlogsherinneringsmonument en aan de Calvarieberg.

Sponsoring renovatie park

De Stichting Acaciahof heeft voor de renovatie van het park donaties ontvangen van particulieren, de Toon Heesakkers Stichting, het Prins Bernard Cultuur Fonds en het Fonds Maatschappelijke Projecten van de Rabobank. In het plan is ook de verplaatsing van het Oorlogsherinneringsmonument opgenomen. Voor dit deel ontving de stichting een donatie van de Boudewijn van Gorp Stichting en heeft de gemeente Mil en Sint Hubert een garantiesubsidie beschikbaar gesteld. Met deze donaties op zak hoopt de Stichting Acaciahof nog dit jaar de renovatie af te ronden.

Sponsoring nieuwe aanplant

Wat ook voor de kapel van toepassing was is nu ook van toepassing voor het park. Hoe meer geld de stichting de komende tijd nog ontvangt hoe meer geld in de nieuwe aanplant kan worden geïnvesteerd. De voorbijgangers die hun zorgen hebben uitgesproken over onze rigoureuze aanpak, hebben de mogelijkheid de stichting te helpen bij de realisatie van het Park Acaciahof. Op de vraag kan ik de aanplant van een boom of struik sponsoren? Ja, dat kan door een bedrag te storten op onze bankrekening NL RABO 03053948 94.

Voor meer informatie zie www.acaciahof.nl.