In het kader van gezond ontbijten, wat centraal stond in de week van het Nationaal Schoolontbijt, waren groep 7 en 8 van de Schare uitgenodigd om samen met de burgemeester te komen ontbijten.

Naast de burgemeester schoven ook de wethouders Erik van Daal, Jos van den Boogaart en gemeentesecretaris Jean-Paul Ruyters aan voor dit overheerlijk ontbijt. Het ontbijt werd mede mogelijk gemaakt door Maarten Manders De Echte Bakker uit Mill.

Verslag

Vanmorgen, met een zo goed als lege maag, vertrokken we voor dit ontbijt gezamenlijk op de fiets naar het gemeentehuis. Al meteen een goede oefening voor de groep, aangezien ze dit jaar het fietsexamen moeten gaan afleggen of volgend schooljaar zelfs iedere dag moeten gaan fietsen.

Veilig en wel kwamen we aan en werden we hartelijk ontvangen in het gemeentehuis. Vervolgens zochten we alvast snel een goed plekje in de raadzaal, waarna de burgemeester, wethouders en gemeentesecretaris zich enige tellen later ook aansloten.

Na zich officieel te hebben voorgesteld aan de kinderen van groep 7 en 8, opende de burgemeester het ontbijt middels een paar pittige vragen. Zoals: 'Waarom moet je 's ochtends ontbijten?' Aangezien we dat vanochtend hadden overgeslagen, liet het antwoord even op zich wachten. Gelukkig kwam er iemand toch nog met een antwoord, waardoor we alsnog snel ons ontbijt konden gaan nuttigen.

Waar het tijdens de lunchtijd in de klas soms toch wel wat gekletst wordt, kon je in de raadzaal tijdens het ontbijten een speld horen vallen. Iedereen bleek nu toch echt wat energie nodig te hebben, om daarna weer een gezellig gesprek aan te kunnen knopen. De kinderen, maar ook de burgemeester, wethouders en gemeentesecretaris genoten zichtbaar van al het lekkere brood en broodjes, waarvoor bakkerij Manders had gezorgd.

Toen de meeste kinderen een broodje (en sommige wel 2 of 3) en wat drinken op hadden, kwam het gesprek op gang en werd de burgemeester aan een heftig vragenvuur onderworpen. Gelukkig had de burgemeester de avond ervoor al een goede oefening gehad tijdens het bespreken van de begroting. Daardoor doorstond hij dit spervuur aan vragen glansrijk, waarna hij samen met zijn gevolg jammer genoeg toch weer aan het werk moest gaan. Dit bleek ook voor ons een teken om het ontbijt af te ronden.

We moesten al onze opgedane energie tijdens het ontbijt weer gebruiken om terug te fietsen naar school. Gelukkig hebben we de foto's nog, waardoor we nog eens terug kunnen kijken op het gezellige en gezonde ontbijt samen met de burgemeester, wethouders en gemeentesecretaris in de raadzaal.

We willen graag de burgemeester, wethouders en gemeentesecretaris bedanken voor de uitnodiging en het gezellige ontbijt. Maar daarnaast natuurlijk Maarten Manders De Echte Bakker hartelijk danken voor al het lekkere brood en broodjes, waarvan we heerlijk hebben gegeten.

Groetjes, groep 7 en 8 van basisschool de Schare uit Sint Hubert