Foto: Martin Nabuurs

Van de ontmoetingsruimte in de Wilg in Wilbertoord wordt goed gebruik gemaakt. Zeker op deze dinsdagmorgen als Martin Nabuurs en Elly Meijnders radio opnames maken voor het Infoblok van de SWOM dat op vrijdag wordt uitgezonden.

In april heeft wethouder Erik van Daal deze Huiskamer geopend op verzoek van de Vereniging Wilbertoord. Het initiatief is voortgevloeid uit de dorpsvisie “Wilbertoord vooruit” waarmee de gemeenteraad eind 2015 unaniem akkoord is gegaan.

Deur open

Van half tien tot half twaalf staat de deur van de ontmoetingsruimte open voor iedereen die gezellig een kaartje wil leggen, een spelletje wil doen, graag wil sjoelen of gewoon met anderen een kopje koffie wil drinken. Martin en Elly praten met de twee gastvrouwen van vandaag Miep Kuppen en Diny Hurkmans, beiden lid van de kerngroep Zorg en Welzijn. Ook maken zij een praatje met de gasten die aan verschillende tafels gezellig buurten, terwijl zij een spel doen. De gymles van de SWOM is afgelopen en deze mensen scharen zich om een grote tafel om welverdiend koffie te drinken. Het wordt lekker druk hier.

Welkom

Miep Kuppen: “Iedereen boven de 50 plus die hier behoefte aan heeft, is welkom. Deze inloop is op dinsdag- en donderdagmorgen. De dinsdag loopt goed zoals je ziet. De mensen die om 10 uur met de gym klaar zijn, blijven nog wat hangen en sluiten zich aan bij het kaarten, sjoelen en wat er nog meer gebeurt. De mensen aan deze tafel spelen bijvoorbeeld Trio Minos, een variant van het dominospel. Op donderdagmorgen loopt het nog niet zo goed. Dan is de yoga ook wat later op de ochtend en, heel belangrijk voor Wilbertoord, dan komt ook de winkelwagen. Wij zijn nu wat extra activiteiten aan het organiseren voor de donderdagochtenden, zo eens per maand, om het nog aantrekkelijker te maken om de deur uit te gaan”.

Radio

De radio uitzending vanuit de Wilg kan deze week nog beluisterd worden via www.swomill.nl of via uitzending gemist bij de LOM.