Op 29 november 2017 is het 80 jaar geleden dat de Boerinnenbond in Sint Hubert werd opgericht. Een vereniging voor vrouwen om samen sterk te staan in de samenleving.

Tegenwoordig zou men spreken van een vereniging ter ondersteuning van de emancipatie van de (plattelands)vrouwen.

In mei 1967 werd de Boerinnenbond omgevormd naar Katholieke Vrouwen Organisatie, beter bekend als de KVO.

In 2015 ging de KVO over naar Vrouwen van Nu, een landelijke vereniging waar, onze 21 leden tellende vereniging, zich bij heeft aangesloten. Vrouwen van Nu is een actieve vereniging die met beide benen in de maatschappij staat. Het landelijk beleid is dat alleen vrouwen mogen deelnemen aan activiteiten. In tegenstelling tot dit beleid mogen bij de afdeling Brabant mannen wel mee op de door Vrouwen van Nu georganiseerde reizen. Naast deze reizen organiseert de Vrouwen van Nu Sint Hubert diverse activiteiten. Elke maand is er een activiteit waar onze leden aan deel kunnen nemen. Denk daarbij aan workshops, lezingen, uitstapjes b.v. een kijkje achter de schermen bij een bedrijf zoals van Tilburg mode in Nistelrode. Ook in Sint Hubert hebben wij bij diverse bedrijven een rondleiding gehad.

29 november, de dag van ons 80-jarig bestaan, vieren we met onze leden op een bijzondere manier. Alle leden zijn uitgenodigd voor een avondje schouwburg in Cuyk waar ze kunnen genieten van de musical My Fair Lady. Zoals u kunt lezen een afwisselend programma voor dames van alle leeftijden. Dit alles tegen een beperkte contributie. De meeste activiteiten zijn gratis maar soms wordt er een kleine bijdrage gevraagd.

Onze vereniging is laagdrempelig, gezelligheid en betrokkenheid staan bij ons voorop. Samen sta je sterk. Hebt u behoefte aan nadere informatie of heeft u interesse om lid te worden dan kunt u informatie inwinnen op de site van Vrouwen van Nu of bij een van de bestuursleden.

Zie http://vrouwenvannu.nl/st-barbara-sint-hubert.