Het Merletcollege aan de Langenboomseweg in Mill houdt ook dit schooljaar weer een kerstactie voor het goede doel. Het doel van dit jaar is de Sundialschool op St. Maarten.

Net als het hele eiland is deze school zwaar getroffen door de orkaan Irma. De Sundialschool is een school voor Voortgezet Onderwijs en zij hebben ook een afdeling VMBO.

Mevrouw Hendriks, docent M&N en biologie op het Merletcollege heeft jaren op St. Maarten gewoond en heeft contacten met medewerkers van deze school. Inmiddels is de school weer zo hersteld dat er weer lessen gegeven kunnen worden. Veel leerlingen zijn alles kwijtgeraakt, hebben geen dak boven hun hoofd en zijn afhankelijk van hulp om eten, drinken en medische zorg te krijgen. Zij kunnen geen schoolspullen en schoolgeld betalen omdat hun ouders erg arm zijn. Door de orkaan hebben ze geen werk of inkomen meer.

“Deze kinderen willen we graag ondersteunen zodat zij de noodzakelijke schoolspullen kunnen krijgen en het schoolgeld kunnen betalen,” vertelt Menno van Halem. Hij is directeur van het Merletcollege in Mill. “Het geld dat wij hopen op te halen wordt overgemaakt naar het hulpfonds dat speciaal voor deze kinderen is opgericht. We hebben inmiddels contact met Everine van der Vliet, mentor op het Sundial. Zij is onze contactpersoon ter plaatse en coördineert de besteding van de ingezamelde gelden. Zij zal ons precies kunnen vertellen waar “ons geld” aan wordt besteed.”

Om geld in te zamelen komen er 2 verschillende acties:

  • Leerjaar 1 en 2: Zij leggen, net als vorig jaar, op donderdag 21 december tussen 16.00 uur en 18.00 uur een steeplechase af door de school. Hiervoor laten zij zich sponsoren door familie, vrienden en bekenden. Geen bedrag per rondje maar een eenmalig bedrag voor de deelname aan deze hindernis.
  • Leerjaar 3 en 4: Zij gaan mini-stolletjes van Bakkerij Verkerk uit Langenboom verkopen. De winst van deze verkoop gaat volledig naar het goede doel.