Foto: Marjolein Kuijpers

Door de huidige toename van het aantal leerlingen bij de Millse harmonie kan in januari 2018 weer worden gestart met een leerlingenorkest. En hiermee is de muziekvereniging uiteraard heel blij!

Opvallend is ook dat veel instrumenten zoals klarinetten, trompetten en slagwerk erg populair zijn bij de leerlingen.

In het leerlingenorkest spelen beginnende muzikanten, maar ook muzikanten die al een aantal jaren les hebben en inmiddels met het grote orkest mogen meespelen. Niet alleen jeugd maar ook volwassenen doen mee met het leerlingenorkest. Sommige hebben wel al eens muziek gemaakt en hebben er nu voor gekozen om een ander instrument te willen leren bespelen.

Er wordt gestart met eenvoudige muziek zoals The Young Band Collection,diverse soorten muziek speciaal geschreven voor startende orkesten. Maar ook S.A. Rythm, voornamelijk Zuid-Amerikaanse muziekstijlen uit o.a. Venezuela en Peru. Op het verlanglijstje staat eveneens een stuk uit de musical Titanic, het bekende nummer My Heart wil go on.

De eerste repetitie/kennismaking met elkaar is op zaterdag 20 januari in gemeenschapsaccommodatie “De Wester” in Mill. Ook de ouders van de leerlingen zijn hierbij van harte welkom. De repetitie start om 17.00 uur en is afgelopen om 17.45 uur. Vervolgens is er om de twee weken een repetitie. Het leerlingenorkest krijgt bij de repetities ondersteuning van diverse leden van de harmonie zodat alle instrumenten in het orkest zijn vertegenwoordigd.

Voorspeelavond en Kerst

Voordat het zover is, is er op dinsdag 19 december a.s. een voorspeelavond door de leerlingen van de muziekvereniging. Zij spelen dan in de Plaza van Myllesweerd voor ouders, verwanten, leden en andere belangstellenden. Dit kan als solist maar ook in een samenspel al dan niet onder begeleiding van de muziekdocent. Aanvang 19.00 uur.

Voor het harmonieorkest staan de repetities deze laatste weken van het jaar in het teken van kerstmis. Mooie kerstmuziek wordt momenteel ingestudeerd. Op Eerste Kerstdag, tijdens de H. Mis van 10.00 uur, luistert de Harmonie in de Millse St. Willibrorduskerk de viering op met populaire kerstmuziek, Christmas Carols, maar ook bekende traditionele kerstliederen.

Nieuwjaarsborrel

In het nieuwe jaar kan de Millse Harmonie terugblikken op een heel mooi jubileumjaar met een druk bezochte Proms “Proud to be Fout”, de tentoonstelling “80 is PRACHTIG” en het reünieconcert, waarbij oud leden mochten aansluiten, tijdens een Nieuwjaarsborrel op 6 januari. Maar eerst zal er nog een uurtje worden gerepeteerd voor de uitwisseling met het Regio orkest Oost-Brabant op 4 maart in Myllesweerd. Daarna kan ieder het glas heffen op een mooi nieuw muzikaal 2018!

De Millse Harmonie St. Willibrord maakt van deze gelegenheid gebruik om iedereen te bedanken voor alle steun, enthousiasme en belangstelling voor de muziekvereniging. We wensen iedereen hele fijne Kerstdagen en een heel gelukkig, gezond, muzikaal Nieuwjaar toe.