Gemeenschapsaccommodatie De Wis uit Langenboom ontvangt van het Oranje Fonds een bijdrage van 15.000 euro voor de aanschaf van een mobiel podium.

Ondanks dat De Wis al voor verschillende doelgroepen geschikt is, en de ruimtes multifunctioneel zijn, was er het gemis van een podium voor zang, dans, toneel en muziekuitvoeringen.

In de afgelopen jaren is het meermaals voorgekomen dat een activiteit niet kon plaatsvinden in De Wis, maar verenigingen naar omliggende dorpen moesten uitwijken. Daar komt met financiële hulp van het Oranje Fonds nu een einde aan. Gebruikers van De Wis kunnen binnenkort op aanvraag gebruik maken van een podium. Dit mobiele podium zal flexibel in afmetingen en hoogte opgebouwd kunnen worden.

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met 31 miljoen euro zo’n 9300 initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt onder andere gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.