Foto: Peter Cornelissen

Millenaar Rob Vloet is woensdagavond 3 januari gehuldigd tot “vrijwilliger van het jaar 2017” van de gemeente Mill en Sint Hubert.

Rob Vloet kreeg de vrijwilligersbokaal uit handen van wethouder Erik van Daal tijdens de nieuwjaarsontmoeting van de gemeente.

Rob zet zich al jaren in als vrijwilliger voor diverse organisaties en initiatieven in de gemeente. Zo is hij penningmeester van de Lokale Omroep Mill en van Heemkundekring Myllesheem, voorzitter van de SWOM, lid van werkgroep Routes & Arrangementen, lid van de werkgroep verkeersveiligheid, adviseur levensbestendig wonen, lid van Ontdek Mill, mede organisator van Duo Marathon Mill en mede organisator van de Fietsvierdaagse Mill. En dat allemaal met veel passie en vrijwillige inzet!

De overige genomineerden in deze categorie waren:

  • Walter van Erkelens uit Mill voor zijn jarenlange inzet bij Wandelsportvereniging Amicitia; hij heeft hier diverse bestuursfuncties gehad en is momenteel voorzitter.
  • De leiding van Stichting Kreatief Ontmoetingscentrum Sint Hubert; deze stichting zet zich sinds 1970 in voor de jeugd van Sint Hubert en organiseert wekelijks creatieve activiteiten voor kinderen.

Zij ontvingen allen naast een podiumplaats een boeket bloemen voor hun inzet.

Doelstelling en criteria

Het doel van de huldigingen is het uiten van de waardering voor al het vrijwilligerswerk en de sportieve hoogtepunten. Voor de sportprestatie en het Sporttalent van het jaar zijn helaas geen nominaties ingediend.

Inwoners van de gemeente hebben zelf personen of instellingen kunnen voordragen voor de titels. De Adviesraad heeft vervolgens haar keuze voorgelegd aan het college van burgemeester en wethouders.