Jury rapport vermelde de volgende citaten: Jos is een man van weinig woorden, maar van vele grote daden. Hij heeft de afgelopen jaren gewerkt aan bv. parkzitbanken voor de kerkdorpen en scholen.

Hij heeft menige kast en tafel gemaakt en veel andere dingen. Tel daarbij op de reeds genoemde diverse en vele timmerwerkzaamheden voor de Mariakapel-Acasiahof. Dit lijstje is met gemak uit te breiden. Zeker gezien door de vele jaren dat Jos hier bij ons actief is. Bovendien is hij teamleider hout.

Hij is niet alleen teamleider hout maar bovenal en vooral een vakman! Op het gebied van timmermanszaken hebben wij zo geen tweede. Zijn kennis en inzicht ten aanzien van houtbewerking is heel groot. Jos beheerst zijn vak tot in de puntjes. Machinaal maakt hij producten maar Jos kan ook met handgereedschap overweg en maakt en repareert zoals dat alleen maar een meester timmerman kan. Velen kunnen daar jaloers op zijn.

De jury heeft zo jouw geweldige hulpvaardigheid omschreven. Zij schrijven: Het woord “nee”, kent Jos niet. Hij staat altijd klaar voor eenieder, waar het maar mogelijk is.

Geheel in stijl van het Seniorenhobbycentrum ben jij een man die -bij een vraag voor een klus, eerst eens even jou bekijkt, bekijkt wat je in je handen hebt. Dat komen er een paar vragen die bepalend zijn voor het antwoord. Jos weet dan al of het haalbaar is, te maken is of niet. Zijn antwoord is wel zowat altijd “dat kan”.

Jos, het juryrapport haalt veel meer reden aan voor jouw uitverkiezing.

Jos was een van de mensen van het eerste uur op het Seniorenhobbycentrum. Hij begon als deelnemer bij de hobby Hout en snel erna al teamleider. Dat nu weer zo’n 7 jaar.

Wij zijn blij Jos, te constateren, dat de tevredenheid onder jouw deelnemers groot is. De Hobby groep hout krijgt steeds meer deelnemers. Ze komen graag. Je begeleidt en ondersteunt je mensen. Hij is een goede collega binnen ons Seniorenhobbycentrum. Hij heeft veel timmerwerk verricht als er verbouwd werd binnen ons centrum.

Jos is ook actief voor en bij vele andere hobby groepen. En hij is de steun en toeverlaat voor andere teamleiders bij klussen, zelfs buiten ons eigen centrum. Menig teamleider prijst zich gelukkig met Jos als collega. Bovendien zijn er jaarlijks terugkerende afspraken zoals het mee helpen opbouwen en afbreken van de kerststal. Ook daar is Jos bij.

Zelf is hij actief deelnemer van hobby’s zoals bij Talen en Koken.

Dat we hem koesteren als collega mag duidelijk zijn. Jos bedankt voor al je inzet, gefeliciteerd met deze onderscheiding.