De komende weken geven wij u een inkijk in het Verkiezingsprogramma, 2018-2022 van de VKP, waarbij we deze week stilstaan bij de kern Langenboom. Zie voor het gehele verkiezingsprogramma onze website.

De VKP is er voor alle kernen

Wij heten natuurlijk niet voor niets VierKernenPartij. Als enige politieke partij in onze gemeente heeft de VKP uit iedere kern een gemeenteraadslid, bij de eerste 20 kandidaten is elke kern maar liefst 5 keer vertegenwoordigd. Langenbooms raadslid en lijsttrekker Anne Derks zet zich al 8 jaar actief in voor Langenboom in de gemeentelijke politiek. Anita Straatman is sinds 4 jaar actief als gemeenteraadslid voor de VKP. Bij deze verkiezingen heeft Langenboom maar liefst 9 kandidaten op de verkiezingslijst.

De VKP omarmt eigen verantwoordelijkheid

Juist in onze kernen zijn eigen initiatief, saamhorigheid en betrokkenheid van inwoners, bedrijven en verenigingen extra belangrijk om te komen tot een zo leefbaar mogelijke samenleving, ook op lange termijn. Eigen Kweek uit Langenboom is hier een goed voorbeeld van.

Leefbaarheidsbudget

Op verzoek van de VKP is het leefbaarheidsbudget aangevuld, zodat er weer nieuwe burgerinitiatieven ontplooid kunnen worden. In Langenboom zijn hiervan bijv. de Zorgcoöperatie, de duo-fiets en de boekenkast gerealiseerd.

Onderwijs

De afgelopen jaren hebben we vaak aandacht gevraagd voor de demografische ontwikkelingen zoals vergrijzing en bevolkingskrimp. Mede doordat het leerlingaantal terugloopt, is er binnen het basisonderwijs voor gekozen om les te geven in zogenaamde units. Deze manier van lesgeven heeft als voordeel dat leerlingen in hun eigen tempo het juiste onderwijs kunnen volgen. Ook kunnen meerdere leergangen in 1 klas zitten wat inspeelt op de krimp. Het behouden van kwalitatief basisonderwijs in onze gemeente is voor de VKP het uitgangspunt.

De Tweesprong

Na jaren van onzekerheid is er in deze bestuursperiode een overeenkomst gesloten met de scouting van Langenboom over het gebruik van de Tweesprong. Daarbij is het pand geheel opgeknapt. We staan hierbij nog steeds achter de tekst in ons vorige verkiezingsprogramma: "Wat de VKP betreft blijft De Tweesprong in Langenboom een volwaardig jeugdhonk met voldoende ruimte voor het uitoefenen van zijn activiteiten".

De Kuilen

De VKP staat er nog altijd achter om De Kuilen dè natuurparel in onze gemeente te laten zijn. In 2017 zijn De Kuilen opgeleverd. Het zanddepot is opgeruimd en er is een prachtig nieuw wandelpad aangelegd.

Op de foto zien we de 8 van de 9 Langenboomse kandidaten: bovenste rij v.l.n.r. Anita Straatman, Herman Wijdeven, Anne Derks, Peter Oosterhout, Jan de Klein. Zittend v.l.n.r. Jan van Kuppeveld, Maria Raaijmakers, Peter Maassen. Afwezig op de foto: Bianca van Sambeek.

www.vierkernenpartij.nl