Hielspoor kan heel pijnlijk zijn en u behoorlijk beperken in uw dagelijks leven. Hielspoor komt heel vaak voor!

Geschat wordt dat ongeveer 15 % van alle mensen ooit last heeft van pijn aan de hiel. Als deze pijn zich kenmerkt als het lopen op een kiezelsteentje en vooral in de ochtend hevig is, kan er sprake zijn van hielspoor.

Bij hielspoor is er een overbelasting van de peesplaat onder de voet met een pijnlijke aanhechting aan het hielbeen als gevolg. Als deze overbelasting langer bestaat kunnen zich kalksporen in deze peesplaat vormen, vandaar de naam hielspoor. Druk onder de voet tijdens het lopen is zeer pijnlijk waardoor een afwijkend looppatroon ontstaat, met soms andere klachten aan het bewegingsapparaat zoals knie-, heup- of lage rugklachten.

Behandeling?

De klachten kunnen gedurende langere periode bestaan en kunnen zelfs spontaan verdwijnen. Een aanpassing aan de inlegzool van de schoen, zacht schoeisel en vermindering van de voetbelasting kunnen hierbij helpen. Mochten deze aanpassingen onvoldoende effect hebben, dan is een behandeling met shockwave een uitstekende keuze die een hoog succes percentage kent (60-70%). Deze techniek wordt steeds vaker gebruikt om langdurige klachten te verhelpen.

Hoe werkt een shockwave behandeling?

De shockwave behandeling was oorspronkelijk ontwikkeld om nierstenen te vergruizen. Naast deze inwendige toepassing wordt deze techniek nu ook toegepast bij meer oppervlakkige aandoeningen van het bewegingsapparaat. De krachtige elektromagnetische of mechanische impulsen worden door een speciaal ontwikkeld apparaat opgewekt en gericht op de bron van de pijn. Hierdoor wordt de doorbloeding in het betrokken gebied verbeterd en verminderen de klachten.

Hoe wordt de shockwave behandeling uitgevoerd?

De shockwave behandeling wordt bij FysioSupport door de gespecialiseerde fysiotherapeuten, Coert Comans en Eveline Kessels, uitgevoerd. De totale behandeling neemt ongeveer 20 minuten in beslag. Deze behandeling is mogelijk op de locatie Mill van FysioSupport. De praktijk heeft al jarenlange ervaring met deze therapievorm en werkt met de nieuwste Storz (RSWT) apparatuur.

Welke andere aandoeningen zijn geschikt voor de shockwave behandeling?

Chronische peesirritaties die reeds voor verschillende behandelingen resistent blijken te zijn. Zoals:

  • Achillespeesklachten
  • Knieschijfklachten
  • Tennis/ golferselleboog
  • Schouderklachten a.g.v peesirritatie

Voor vragen en/of een afspraak: 0485-470166 / www.fysiosupport.com.
Of loop eens binnen op ons inloopspreekuur: iedere maandag van 18.00 - 19.00 uur, Hoogveldseweg 1 in Mill.