Bij deze geven wij u een inkijk in het Verkiezingsprogramma, van de VKP, waarbij we deze week stilstaan bij de kern Sint Hubert. Voor het gehele verkiezingsprogramma raadpleeg onze website.

Gemeenschapsaccommodaties

Het heeft enige jaren geduurd maar dankzij een initiatiefvoorstel van de VKP is het gelukt om alle gemeenschapsaccommodaties (o.a. de Jachthoorn) toegankelijk te maken voor iedereen, ook inwoners met een beperking.
Mede op verzoek van de VKP is er onderzoek gedaan naar energiebesparende maatregelen voor de gemeenschapsaccommodaties. De uitvoering hiervan zal op korte termijn starten.

Verkeer en vervoer

Het behouden van de hoofdverbindingen voor het openbaar vervoer binnen de gemeente Mill en Sint Hubert is het uitgangspunt. Aansluitend hierop zullen alternatieve vervoersinitiatieven gestimuleerd moeten worden om de mobiliteit van alle inwoners te behouden of te verbeteren.
Wat betreft de N-264 heeft het realiseren van een rondweg om Haps nu al een toename van het verkeer door Sint Hubert tot gevolg. Daarom zal er een passende oplossing moeten komen voor de kern Sint Hubert waarbij de VKP staat voor een zorgvuldige afweging met betrekking tot de leefbaarheid, gezondheid en veiligheid van de inwoners van Sint Hubert.

Woningbouw

De VKP is van mening dat er een betere balans dient te komen in de verhouding huur- en betaalbare koopwoningen voor jongeren in Sint Hubert. Daarnaast zal er, in overleg met Mooiland, meer levensloopbestendige woningbouw voor ouderen moeten plaatsvinden.

Basisvoorzieningen

De VKP maakt zich hard voor het behoud van basisvoorzieningen in alle kernen zoals een kwalitatief goede basisschool, een gemeenschapsaccommodatie en faciliteiten voor het verenigingsleven. Hierbij hebben, wat de VKP betreft, de inwoners een hoge mate van "eigen inbreng en medeverantwoordelijkheid". Het zorgen voor basisvoorzieningen draagt ertoe bij dat mensen zich minder snel eenzaam voelen, maar ook dat ze actief en daardoor langer gezond blijven. Initiatieven vanuit de inwoners uit Sint Hubert zelf zoals de Zorgschakel, het eetpunt maar ook de samenwerking tussen verenigingen dragen wij een warm hart toe.

VKP: afspraak is afspraak

Geloofwaardigheid en betrouwbaarheid zijn voor de VKP erg belangrijk. Als wij als partij iets beloven of toezeggen, dan maken we ons daar ook hard voor. Mocht u ons een vraag stellen dan zullen we altijd voor een terugkoppeling zorgen.

Wij waren er de afgelopen 4 jaren voor u, mogen wij dan 21 maart a.s. ook op u rekenen?

Op de foto: staand v.l.n.r.: Tinie van Dijk, Jurgen Verbruggen en Peter Troost.
Zittend v.l.n.r.: Sjors van Kempen en Erik van Daal.

www.vierkernenpartij.nl