Afgelopen week is het Calvariebergmonument op de Acaciahof aan de Hoogstraat in Mill weer in oude glorie hersteld.

Nadat vorig jaar het Corpus van het kruis was gevallen en gebroken, bleek ook het kruis zelf aan vervanging toe. Thijssen Den Brok heeft het nieuwe kruis gedoneerd, een kruis van hoogwaardig beton in een mooie kleur. MonumentenWerk Limburg vervaardigde het nieuwe Corpus. Met behulp van de vrijwilligers van de Acaciahof hebben zij het Corpus op het nieuwe kruis bevestigd en is het geheel weer op het monument geplaatst.

De Stichting Acaciahof is blij met de ondersteuning door Thibaud den Brok en de particulieren die in de afgelopen weken nog geld hebben overgemaakt op onze rekening: NL 14 RABO 0305 3948 94. Wij zijn nog niet klaar dus donaties blijven welkom.

Deze week kan vanwege de ingetreden vorst niet worden gewerkt in het park maar sinds het laatste artikel in december is weer veel werk verzet. Na de storm in januari moeten 5 van de 22 nieuw aangeplante bomen worden rechtgezet. Verder viel de schade erg mee, slechts 1 afgebroken tak.

Om de bodem gereed te maken voor de overige nieuwe aanplant is door de gemeente ruim 40 ton compost naar het park vervoerd. Deze compost is verspreid over het terrein en met een grote grondfrees vermengd met de ondergrond.

Daarmee was het terrein gereed voor de vrijwilligers om 89 wintergroene hulst en 47 Viburnum struiken te planten langs de buitenzijden van het park. Met de nieuwe bomen en deze aanplant krijgt het terrein steeds meer het aangezicht van een volwaardig park. Zodra de vorst uit de grond is worden de overige 1400 struiken en planten in de grond gezet.

Voor die tijd wordt nog eerst het oude gras verwijderd en de bestrating rond het Oorlogsherinneringsmonument gelegd. Na het planten worden de paden verhard en de grasvelden ingezaaid. In deze periode wordt ook de toegangspoort teruggeplaatst en zijn we klaar voor de jaarlijkse dodenherdenking op vrijdag 4 mei en de officiële opening op zaterdag 26 mei.