Op 21 maart heeft de kiezer zijn/haar stem gegeven aan één van de drie overgebleven partijen in onze gemeente. De opkomst was hoog en er was in de aanloop naar de verkiezingen een stevige campagne gevoerd.

Door de samenvoeging van het CDA / Dorpslijst Langenboom en door het verschuiven van de restzetel (vorige keer ging deze naar de VKP, red.) is het CDA met 7 zetels de grootste partij geworden. Zij zijn daarmee aan zet in de onderhandelingen.

Maar waar in de afgelopen jaren steevast de grootste coalitiepartij als grote verliezer uit de gemeenteraadsverkiezingen kwam, ziet de VierKernenPartij haar achterban nagenoeg stabiliseren. Op ongeveer 130 stemmen na werd het record van 2014 namelijk geëvenaard. Uiteraard betreurt de VKP het geringe verlies in stemmen, maar gezien alle campagnegeweld van de afgelopen periode vinden wij ook dat het goed is om te realiseren dat er nog steeds heel veel inwoners in onze gemeente zijn die het positieve geluid van de VKP en de stabiele inbreng in de lokale politiek wél waarderen. Niet voor niets zijn wij daarmee evengoed de op één na grootste partij geworden.

Daarmee overheerst bij onze fractie en bestuur vooral het gevoel van verantwoordelijkheid. De verantwoordelijkheid om de kiezers die op onze partij hebben gestemd, en die daarmee hun steun voor de VKP hebben uitgesproken, op een goede wijze te vertegenwoordigen. Zoals we dat uiteraard voor álle inwoners van onze gemeente zullen doen. Dat wij onze standpunten kunnen realiseren in de komende vier jaren en dat wij opnieuw onze verkiezingsbeloften kunnen nakomen. Beloofd is beloofd! Zoals we dat altijd hebben gedaan. Daar gaan wij voor. Iedere vergadering, ieder onderwerp, iedere dag. De VKP was, is en blijft er voor u!

Dank voor uw steun aan de VierKernenPartij!