Foto: Peter Cornelissen

Op 9 april 2018 vond de jaarlijkse ledenvergadering van Vereniging Wilbertoord plaats. Tijdens deze vergadering werd onder andere afscheid genomen van Helma Kuppen - Schimmel als bestuurslid.

Over een onafgebroken periode van 29 jaar is Helma bestuurslid geweest van Vereniging Wilbertoord. Gedurende deze bestuursperiode heeft zij verschillende rollen binnen het bestuur gehad en is zij betrokken geweest bij veel initiatieven (o.a. realisatie sporthal, fietspad, dorpenderby, boekenkast, vrijwilliger Zorg en Welzijn, convenant Dorps- en wijkraden en de jaarlijkse opschoondag). Bestuursvoorzitter Hans van Reijmersdal: “Wij zijn vanuit het bestuur van Vereniging Wilbertoord Helma zeer dankbaar voor alle werkzaamheden die zij voor het dorp en haar omgeving heeft uitgevoerd gedurende de periode dat ze bestuurslid was. Wij vinden het erg fijn dat zij een aantal werkzaamheden wil blijven voortzetten, ondanks dat haar rol als bestuurslid stopt. Het typeert haar betrokkenheid bij ons dorp!”. Helma blijft de komende periode de nieuwe bewoners bezoeken en ze zorgt dat de activiteitenkalender van Wilbertoord (‘Wist u datjes’) actueel blijft. Helma was als bestuurslid altijd erg behulpzaam, zorgzaam voor anderen en bij voorkeur op de achtergrond aanwezig. Een bestuurslid met een groot hart!

Voor al haar werkzaamheden en de onvoorwaardelijke vrijwillige inzet voor de gemeenschap van Wilbertoord in de afgelopen 29 jaar, is Helma tijdens de vergadering benoemd tot ERE-LID van Vereniging Wilbertoord. De vergadering beloonde haar hiervoor met een staande ovatie. Een gebaar en een titel die ze absoluut heeft verdiend!