Na 10 weken les, theorie en praktijk, moesten de kinderen van De Schare afgelopen vrijdag het examen afleggen. De kinderen werden hiervoor in 2 groepen opgesplitst.

Waar de ene groep als eerste het examen ging afleggen, mocht de andere groep, onder begeleiding van de vrijwillige brandweer uit Mill, zich als heuse brandweerman of vrouw wanen. Waar er eerst uit werd gelegd wat de brandweer allemaal doet en de verschillende hulpmiddelen bekeken en gevoeld konden worden (sommige waren echt héél zwaar!), was het daarna tijd voor het echte werk. De kinderen moesten gericht een 'brandje' blussen. Er blijkt toch veel druk op zo'n slang te zitten, want menigeen moest even een steuntje in de rug krijgen om niet zelf weggeblazen te worden.

Ondertussen werd er door de andere groep gezwoegd op het praktisch EHBO examen. Onder supervisie van Sanne van Driel (examinator), moesten de kinderen de aangeleerde handelingen uitvoeren. Een verband aanleggen, de rautekgreep toepassen, een slachtoffer in de stabiele zijligging leggen of een slachtoffer van buik naar rug draaien. Dit is zo maar een greep uit de handelingen die de kinderen tijdens de cursus, gegeven door Van Driel O&T (onder leiding van Marion van Driel), aangeleerd hadden gekregen.

Waar er daags tevoren, tijdens de laatste cursusmiddag, nog veel vragen waren, bleek dat de kinderen alle grepen vlekkeloos konden uitvoeren. De examinator kon vervolgens dan ook met trots vermelden dat alle kinderen van groep 7 en 8 geslaagd waren voor hun EHBO examen. Hierna ontvingen alle kinderen een welverdiend EHBO-diploma, welke met trots thuis gezien mag worden!

Wij, juffen en meester van 'De Schare’, zijn hierom erg trots op deze Kanjers! Gefeliciteerd jongens en meisjes! Deze goede prestatie was niet gelukt zonder een goed, duidelijk en afwisselend cursusaanbod. Hiervoor willen we, alle kinderen en ondergetekende, Marion van Driel dan ook hartelijk danken! Daarnaast willen we ook de vrijwillige brandweer uit Mill bedanken voor hun enthousiaste bijdrage tijdens dit EHBO examen. Het zou me niet verbazen als enkele jongens en meisjes uit groep 7 en 8 over enkele jaren zich melden bij de vrijwillige brandweer. Helaas moeten ze nog even wachten.

Geniet van jullie welverdiende vakantie! Meester Harm