Energie besparen is goed voor het milieu en de portemonnee. Dat willen we allemaal wel. Toch komt het er vaak niet van. Te druk. Gedoe. Geen idee wat een investering oplevert.

Een aantal dorpsbewoners heeft de krachten gebundeld. Met als doel: samen met hun dorpsgenoten energie (en geld) besparen. Om te weten waar hun buren behoefte aan hebben, hebben ze een vragenlijst rondgebracht. Inwoners kunnen deze ook invullen via buurkracht.nl/mill-centrum.

Ook heeft het team, bestaande uit Nicole Heimans, Gerard en Rona Franzen, Gemma Verstraten, Ruud Heurkens, Bram Hendriks, Wim Verbruggen en Rene Pennings, al een eerste actie aangekondigd. Inwoners uit Mill kunnen zich inschrijven voor een gratis slimme meter. “Iedereen krijgt voor 2020 de slimme meter aangeboden, maar op onze website kun je deze nu al gratis aanvragen. Via een persoonlijke pagina kun je vervolgens je energieverbruik volgen. Per dag, per week, per maand en per jaar. En dit vergelijken met het gemiddelde verbruik van onze buurt of vergelijkbare huishoudens”, aldus Nicole.

Buurtbijeenkomst

Tijdens een buurtbijeenkomst op woensdagavond 30 mei koppelt het buurtteam de resultaten van de vragenlijst terug en komt meteen met een zonnepanelen en isolatieactie. Nicole: “Een uitnodiging volgt. Schrijf de datum vast in je agenda, iedereen is van harte welkom! Wij hopen dat zoveel mogelijk buren meedoen en de vragenlijst in gaan vullen.”

Meer informatie

Kijk op de website buurkracht.nl/mill-centrum of neem contact op met het buurtteam via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer weten over Buurkracht? Neem dan contact op met Ate Ploegmakers via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..