Sjaak Beelen is trots op de ‘nieuwe’ Marimba.

Onlangs organiseerde muziekvereniging Amicitia Langenboom een ‘vriendenavond’ in hun thuishonk ’t Bloasschuurke.

Voorzitter Sjaak Beelen noemt zo’n vriendenkring erg belangrijk voor onder meer het draagvlak van de muziekvereniging in de Langenboomse gemeenschap. “Met deze speciale avond willen wij de band met onze vrienden versterken door aan te geven waar hun bijdrage aan is besteed.”

De vriendenkring van Amicitia bestaat uit bijna 70 muziekminnende personen. Ongeveer de helft van hen was present, toen Sjaak Beelen hen meenam in de verantwoording van de investeringen met vriendengeld. Met een deel van hun bijdrage is bijvoorbeeld een Marimba aangeschaft. Beelen lichtte in geuren en kleuren toe hoe ze deze bijzondere xylofoon met houten staven/toetsen op de kop hebben weten te tikken. “De slagwerkgroep wilde dat instrument met de warme en volle klanken al langer aanschaffen. Bij het afstruinen van internet troffen we dit professionele, maar ontstemde exemplaar aan op Marktplaats. Na het op ‘stem’ laten brengen is het een enorme aanwinst voor onze vereniging geworden.”

30+-klas

Vrienden dragen volgens Beelen flink bij aan de toekomst van de vereniging. “Een deel van de vriendenbijdrage is geïnvesteerd in het opleiden van nieuwe leerlingen. De 30+-klas, een idee van Amicitia-dirigent John Derks, blijkt een daverend succes te zijn geworden. Ruim 20 leerlingen hebben we op een laagdrempelige manier kunnen laten starten het bespelen van diverse muziekinstrumenten. Daarom starten we dit jaar wederom met een 30+-klas.”
Wat die nieuwe 30+-klas leerlingen binnen een jaar al presteren, werd bewezen door de première van een select groepje klarinettisten. Onder leiding van Sjaak Beelen brachten de nieuwbakken musici voor de groep weldoeners drie verschillende muziekstukken loepzuiver ten gehore.

Op naar de 100

Ook ging Beelen in op het voornemen om de Vriendenkring geleidelijk aan te verzelfstandigen. Hij hoopt dat er een eigen bestuur gaat komen, dat in overleg met het Amicitia-bestuur gaat beslissen over het verantwoord bestemmen van het vriendenbudget. En natuurlijk hoopt Beelen dat ze gaan netwerken om nieuwe vrienden voor de gezonde Langeboomse muziekvereniging te interesseren. “Het zou prachtig zijn als het lukt om 100 vrienden te hebben voordat deze mooiste muziekvereniging op het westelijk halfrond, het 100-jarig bestaan gaat vieren in 2021.”

Vriend worden van Amicitia Langenboom? Kijk op www.amicitia-langenboom.nl of stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..