Onder grote belangstelling openden op zaterdag 26 mei 2018 pastoor van der Meijden en burgemeester Walraven het park Acaciahof aan de Hoogstraat in Mill.

Mede door het mooie weer waren veel mensen bij deze bijzondere gelegenheid aanwezig. Een plan dat in 2015 ontstond is 3 jaar later met een zeer mooi resultaat afgesloten.

Het Bouwteam Acaciahof realiseerde in 16 maanden een prachtige Mariakapel en een volledige renovatie van het park. Ook werd ondersteuning verleend bij de verplaatsing van het oorlogsmonument en de restauratie van de Calvarieberg. Naast deze bijzondere objecten maken ook de zes 100 jaar oude Acacia’s een bezoek aan dit park de moeite waard. Voor de bezoekers zijn mooie paden aangelegd, zitbanken en picknicktafels aanwezig en zelfs de accu van de elektrische fiets kan worden opgeladen.

De mensen die hun schouders onder dit project hebben gezet ontvingen in de afgelopen weken al veel lof en zijn bij de opening ook door de pastoor en de burgemeester in het zonnetje gezet. Ook ging veel waardering uit naar de bedrijven die het bouwteam op alle mogelijk manieren hebben ondersteund. Door deze samenwerking en de financiële ondersteuning van particulieren, stichtingen en fondsen is Mill in het centrum een prachtige groene parel rijker. Ook de Stichting Domus Mill, Zorgboerderij De Horst en Pantein leverden een bijdrage aan de inrichting van het park. Zij overhandigden een vogelhuisje aan pastoor van der Meijden met de toezegging nog meer kleur in het park aan te brengen. Ook aan calamiteiten is bij de opening gedacht. Namens de Stichting Kies voor Leven bood een medewerker van de Hartstichting een AED aan die bij de ingang van het park zal worden opgehangen.

Na de opening kon iedereen het park bewonderen en waren ter informatie stands aanwezig van Myllesheem/Sporen van de Oorlog, Toeristisch Platform Ontdek Mill met hun nieuwe Maria Kapellen route, De Hartstichting en de Stichting Acaciahof.

Het programma werd afgesloten met een openluchtconcert van de Muziekvereniging St. Willibrord.

Voor degenen die de opening hebben moeten missen: de LOM heeft in samenwerking met de neije krant en inMill.nl weer een prachtig videoverslag gemaakt die op de site www.inMill.nl is geplaatst.

De stichting Acaciahof heeft ter gelegenheid van de opening het boekwerk “De Acaciahof Een groene parel in het hart van Mill” uitgebracht. Hierin staat informatie over het voormalige kerkhof, het oorlogsmonument, de jaarlijkse dodenherdenking, de Calvarieberg, de bouw van de kapel en de renovatie van het park. Te koop voor € 2,- bij: Primera Schipperheijn, Paul Sweens Dr. Moonstraat 4 en Marietje van den Elzen Leeuwerikstraat 9 en Aart Plas Tongelaar 4.