Burgemeester Walraven bezocht onlangs het Beverweekend van Scouting Mill. De burgemeester startte met uitleg over de ambtsketen welke hij alleen draagt tijdens speciale of bijzondere gelegenheden zoals ook vandaag. Wist je dat deze bijvoorbeeld op 2 manieren gedragen kan worden? De Bevers hebben nog nooit zo aandachtig geluisterd.

Het Beverweekend had dit jaar als thema Professor Plof. Dit thema laat kinderen spelenderwijs kennis maken met onder andere scheikundige reacties. Nadat we de burgemeester uitgebreid welkom hebben geheten was het tijd om proefjes te doen. En onze burgemeester was bereid om de eerste proef te demonstreren! Gekleed in een echte Professor jas heeft hij laten zien wat er gebeurd als je Mentos snoepjes in een fles cola laat vallen. Super spannend.

Daarna mochten onze Bevers dit natuurlijk ook zelf proberen met ieder een eigen flesje. Dit alles uiteraard onder toeziend oog van Professor Walraven.

Vervolgens hebben de Bevers afscheid genomen van de burgemeester en hebben ze zelf als echte professors andere proefjes gedaan. We hebben bijvoorbeeld een ballon zich zelf op laten blazen. En we hebben geleerd wat er gebeurd met gel als je dit mengt met zout.

Burgemeester Walraven hartelijk bedankt voor uw bezoek!

Wil jij jezelf ook laten uitdagen? Kijk dan op www.scoutingmill.nl en kom bij de gezelligste vereniging van Mill. Ook vrijwilligers zijn van harte welkom.