Bewegen is belangrijk voor iedereen. Als u ouder wordt, geldt dit al helemaal. Komt u moeilijk overeind? Heeft u wel eens last van uw evenwicht? Iedere dag bent u afhankelijk van het functioneren van uw lichaam.

De fysiotherapeut helpt u graag om goed te kunnen functioneren in het dagelijks leven zoals het kunnen lopen, traplopen, fietsen, wassen en aankleden. Fysiotherapie kan u ondersteunen bij het behouden en verbeteren van bijvoorbeeld evenwicht, stabiliteit, kracht en uithoudingsvermogen maar ook als het bewegen in het algemeen minder goed gaat.

Het belang van bewegen bij het ouder worden

Fysiotherapie kan u helpen om gemakkelijker te bewegen en te zorgen dat u zelfredzaam blijft in het dagelijks leven. Het vermogen om zuurstof op te nemen vermindert bij het ouder worden met maar liefst 1% per jaar en na het 50e levensjaar neemt dit steeds verder af. Doormiddel van professionele begeleiding van een fysiotherapeut kunt u dit met 20% tot 30% positief beïnvloeden. Ook neemt de fysieke kracht na uw 50e jaar met 15% af per 10 jaar en na het 70e levensjaar zelfs met 30%. Door goede training kan dit met 50% of meer toenemen. Het belang om (begeleid) te blijven bewegen is dus erg groot.

Fysiotherapie voor ouderen (geriatrie fysiotherapie)

Bij Fysiotherapie Mill beschikken we over een fysiotherapeute die gespecialiseerd is in fysiotherapie voor ouderen. Dit heet geriatrie fysiotherapie. We helpen u met het verbeteren van uw lichamelijk functioneren en om binnen uw mogelijkheden goed te bewegen en achteruitgang van uw functioneren te voorkomen.

De mogelijkheden en werkwijze bij Fysiotherapie Mill

Tijdens de eerste afspraak bespreken we uw gezondheid en brengen we in kaart waarmee en hoe we u het beste kunnen helpen. Daarna wordt er samen met u een behandelplan opgesteld. Dit behandelplan is afgestemd op uw persoonlijke wensen en fysieke mogelijkheden.

Ook heeft u de mogelijkheid om gebruik te maken van het preventieve trainingsprogramma van Fysiotherapie Mill, waar u kunt kiezen uit diverse beweegprogramma's. Dit kan individueel, in groepsverband, zelfstandig en onder begeleiding. Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen met de praktijk

Fysiotherapie Mill
Langenboomseweg 2b
5451 JK Mill
0485-451107
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.