Om te kuieren, om in de lunchpauze een broodje te eten, om een kaarsje op te steken, om even te rusten tijdens de fietstocht, veel mensen hebben de Acaciahof al ontdekt omarmd. Als rust˗ en ontmoetingspunt voldoet het park dus aan de verwachtingen voor een goei leven.

De ploeg vrijwilligers die iedere dinsdagmorgen het groenonderhoud voor hun rekening nemen krijgen dus regelmatig gezelschap. Op dinsdagmorgen 19 juni trakteerde burgemeester Walraven op zijn rondje gesprekken met burgers deze vrijwilligers op een heerlijk gebakje tijdens de koffiepauze. Het gesprek vond niet plaats aan de ronde tafel maar aan de picknicktafels in het park. Omdat de Acaciahof ook een buurtpark is nodigen we de buurtbewoners uit om op de derde dinsdagochtend in de maand te komen buurten en tegen een kleine vergoeding een kopje koffie met ons te drinken. Ook bewoners van de Aldenhorst worden in de gelegenheid gesteld die ochtend het park te bezoeken.

Voor fietsers die het park als startpunt voor een fietstocht willen gebruiken ligt in de Mariakapel de fietsroute `Maria Kapellen route` van Ontdek Mill. De route van 24 km voert u langs de 7 kapellen in onze gemeente.