In het weekend van 25 en 26 augustus vindt de MIVA-collecte in de kerken plaats. Dit jaar vraagt MIVA uw aandacht voor een project in één van de armste regio’s in Zimbabwe. Een gebied waar medische zorg voor de allerarmsten onbereikbaar is.

Gelukkig zijn er mensen die het als hun bestemming zien anderen te helpen. In deze arme regio bezoekt medisch personeel van het Silobela ziekenhuis de afgelegen dorpen om de meest kwetsbaren te helpen. Kinderen en jongeren met een beperking worden opgespoord en krijgen de juiste zorg.

Omzien naar elkaar, elkaar écht zien, van mens tot mens, dat is wat medewerkers van het Silobela ziekenhuis in Zimbabwe doen.

Miva heeft afgelopen jaar een auto kunnen financieren voor dit ziekenhuis. Zo kunnen kinderen en jongeren die zorg nodig hebben opgespoord worden. Dankzij de inzet van de auto kunnen nu meer dan 300 mensen per maand bereikt worden.

Op dit moment zijn er nog twee auto’s nodig. Miva voelt zich bevoorrecht hier een bijdrage aan te mogen leveren en hoopt op steun vanuit de parochies. Dan kan de arme bevolking de medische zorg ontvangen waar ze recht op heeft.