Stichting Tour Mill Lijn gaat in Mill een wooninitiatief realiseren voor jongeren in de leeftijd van 18 t/m 23 jaar met een verstandelijke en of/lichamelijke beperking. Dit zijn de toekomstige bewoners van het wooninitiatief: Demi, Lionne, Mitch, Wibe, Jaimy, Matthijs, Yenthe en Stijn.

De ouders hebben elkaar gevonden in een overeenkomende denkwijze en visie over de zorg voor hun kind. De regie houden over de zorg voor hun eigen kind is daarin een belangrijk uitgangspunt. De ouders, die elkaar kennen via de school en zorg gerelateerde activiteiten van de kinderen, willen dat de kinderen in hun nabije sociale leefomgeving kleinschalig komen te wonen. Dat ze enerzijds zelfstandig wonen, maar tegelijkertijd ook dichtbij de vertrouwde omgeving zijn.

Een eigen woonplek waar de kinderen aan hun ontwikkeling kunnen werken, zowel individueel als in groepsverband. Dat is de wens van de kinderen, ouders en de ruim 20 vrijwilligers die betrokken zijn bij Stichting Tour Mill Lijn.

De bewoners van Tour Mill Lijn zullen vanwege hun beperking leven van een inkomen (uitkering) op minimumniveau. Natuurlijk proberen de ouders hen financieel te (blijven) ondersteunen waar ze dat kunnen, ook met de inrichting van hun eigen appartementje.

In Mill is een geschikte locatie gevonden in de oude Kameleonschool aan de Havikstraat. Helpt u hen mee in de ondersteuning van de financiering voor de inrichting van de gemeenschappelijke ruimtes in het wooninitiatief?

Daarom wordt er in deze periode een crowdfunding actie op touw gezet onder de ondernemers van de gemeente Mill en Sint Hubert. Dit wordt georganiseerd door de Steunstichting Tour Mill Lijn. Zij zijn door de belasting dienst aangewezen als een stichting met ANBI status. Dus dat geeft alleen maar voordelen voor de gulle gevers. Ondernemers zullen per mail benaderd worden. Check dus uw mailbox!

Geen mail ontvangen maar u wilt wel helpen of meer informatie? Neem contact op met:
Marius Verbruggen
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: 06 - 13 98 19 60
Zie ook www.tourmilllijn.nl.