Het Jeugd Hobby Centrum gemeente Mill en Sint Hubert stelt zich als doel om de creatieve ontwikkeling -vaardigheden van zowel jongens als meisjes van 6 tot 12 jaar te gaan bevorderen, met behulp van een uitgebreid assortiment materialen en technieken, om deze te ontplooien en/of uit te breiden.

Achtergrond: de jeugd te leren zinvol gebruik te maken van hun vrije tijd door kennis te maken met verschillende creatieve mogelijkheden. Deze zelf aan te leren en toe te passen, waardoor eigen creativiteit tot ontplooiing komt. Alle hobby groepen staan onder leiding van deskundige vrijwilligers.

Creatief bezig zijn: Hierbij moet men denken aan het maken van schilderen, tekenen, boetseren, modelbouw (hout)- creatief bezig zijn met vele soorten materialen.

Creatieve hobby's helpen jongeren zichzelf te uiten op hun manier, wat erg veel voldoening kan geven. Jammer genoeg bestaan er nog maar zeer weinig plaatsen waar creatieve hobby’s door jeugdigen uitgeoefend kunnen worden. In de regio Land van Cuyk, zijn er bij het stoppen van Kunstencentrum Meander geen of zeer minimaal nog activiteiten waar te nemen.

Start zal zijn dinsdag 30 okt. Locatie Senioren Hobby Centrum Hoogstraat 17 - tijd 14.45-16.30 uur

De kinderen van de basisscholen in de gemeente Mill krijgen deze dagen het info boekje Sjors Creatief, daar zijn meer gegevens te lezen. Digitaal inschrijven kan dan, nu al mogelijk via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Inmiddels hebben al meer dan 20 kinderen (ouders) dit al gedaan. Let op Vol=Vol. Maximaal 10 kinderen per hobby groep.