Wilt u een structurele bijdrage leveren aan een hartveilige leefomgeving?

Stichting Kies voor Leven is voor haar vestigingsplaats op zoek naar enkele enthousiaste personen uit de vier kerkdorpen die het bestaande AED-netwerk in de gemeente Mill en Sint Hubert willen optimaliseren en in stand houden. Momenteel zijn er 42 AED’s beschikbaar.

Mensen, die affiniteit hebben met dit levensreddende onderwerp en daarnaast enthousiasme en de nodige bestuurservaring kunnen inbrengen, worden uitgenodigd om zitting te nemen in deze nieuw te formeren goede doelen organisatie. Het is de bedoeling dat zij ervoor gaan zorgen dat er een duurzame opbouw blijft binnen het AED-netwerk van de gemeente Mill en Sint Hubert. “Het is overigens niet mijn intentie om als bestuurder zitting te nemen in deze nieuwe organisatie. Wél wil ik ondersteuning geven en eventueel optreden als adviseur”, licht Toon Hermsen toe

De volgende werkzaamheden behoren tot de op te richten gemeentelijke organisatie:

  • de nadruk blijven leggen op het belang van een hartveilige leefomgeving;
  • daar volhardend draagvlak en betrokkenheid voor creëren bij de inwoners;
  • voldoende AED‘s 24/7 uur bereikbaar maken en houden in de gemeente;
  • voldoende burgerhulpverleners weten te werven die zich als vrijwilliger beschikbaar willen stellen;
  • in de gaten houden dat alle 6-minutenzones voorzien zijn en blijven van een goed onderhouden en goed werkende AED;
  • de AED-locaties in de gemeente Mill en Sint Hubert geregeld kenbaar maken aan de inwoners;
  • een overzicht bijhouden van al dan niet succesrijke 112 oproepen bij een hartcalamiteit.

Wat is een 6-Minutenzone?

Een 6-Minutenzone is een gebied waarin slachtoffers van een hartstilstand binnen zes-minuten de juiste hulp krijgen; 112 wordt gebeld, er wordt gestart met reanimeren en er wordt een AED ingezet. Als 112 wordt gebeld bij een hartstilstand, schakelt de telefoniste bij de centrale de ambulance in en activeert ze de burgerhulpverleners die aangemeld zijn bij HarslagNU.nl. Een deel van die hulpverleners ontvangt een sms-bericht met de opdracht om de dichtstbijzijnde AED te halen. Een ander deel wordt direct naar het slachtoffer gestuurd met de opdracht om de reanimatie te starten.

Heeft u belangstelling? Bel dan Toon Hermsen 0485-451847 of stuur een e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..