De laatste drie zaterdagen van oktober en de eerste van november kunt u gratis compost ophalen op de minimilieustraten. Met het gratis uitdelen van compost bedankt Afvalinzameling Land van Cuijk en Boekel u voor uw inspanning om gft-afval en grof tuinafval gescheiden aan te leveren.

Op zaterdag 27 oktober en zaterdag 3 november kunt u nog gratis compost ophalen op de minimilieustraten. Neem zelf een schop mee, want de compost wordt los verstrekt. Per keer mag u 1 m3 (oftewel 1000 liter) meenemen. Deze compost is alleen bestemd voor particuliere huishoudens.

De minimilieustraat in de gemeente Mill en Sint Hubert vindt u aan de Nieuwenhofweg te Mill (naast gemeentewerf).

Deze is iedere zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur geopend. Op 27 oktober en 3 november kunt u hier nog gratis compost ophalen.

U kunt het hele jaar door, tijdens openingstijden, terecht op de groenstraat in Haps voor gratis compost. het adres van de groenstraat is beijersbos 1 in Haps.

Samen werken aan 100% afvalscheiding in 2030.

Van grof tuinafval worden twee producten gemaakt, namelijk compost en een houtachtige biobrandstof. Groente-, fruit- en tuinafval wordt vergist. Uit het hierbij vrijgekomen biogas wordt duurzame energie opgewekt. Verder wordt er hoogwaardige compost van geproduceerd. Compost is een goede bodemverbeteraar. Door compost te gebruiken in uw (moes)tuin, wordt het tuinafval op een nuttige manier hergebruikt en is de cirkel rond. Lever het grof tuinafval zo schoon mogelijk aan op de minimilieustraat of de groenstraat Haps.

Wist u dat...

... etensresten en keukenafval, zoals theezakjes, schillen en koffiedrab ook in de gft-container mogen?

Voor meer informatie

Bekijk de website: www.afvalaanbieden.nl
Download de AfvalApp: www.deafvalapp.nl
Stuur een e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Volg Twitter: @BCA_LvCB
Bel de Afvalinfolijn: (0485) 338 352