Van mei tot eind september hebben vele fietsers en wandelaars genoten van de kunstroute ‘Een Zomerlang Kunst in het geheel over de Peel'. Onderweg konden zij 34 spraakmakende kunstwerken tegenkomen over een route van 15 kilometer lang over de Groespeel, Princepeel, door Wilbertoord en via de Molenheidese bossen naar Mill.

Kunstwerk Verkiezing

Gemeente Mill en Sint Hubert heeft een mooie plek ter beschikking gesteld om een van de kunstwerken van de kunstroute een jaar lang te plaatsen. De organisatie had daarom in juli een verkiezing uitgezet waarbij men kon stemmen op het mooiste kunstwerk. Het kunstwerk met de meeste stemmen is STORM. Het kunstwerk gemaakt door Harrie Relou, Martien Straatman en Loes Relou staat sinds kort bij het Peelkanaal aan de Hoogstraat in Mill.

STORM is ontstaan na de storm van afgelopen jaar. Er zijn toen veel bomen omgewaaid, waaronder bomen die 45 jaar geleden met boomplantdag nog door de makers zijn geplant. De ene storm is gaan liggen en de andere is opgestaan. Een dino uit de prehistorie genaamd Storm heeft zich gevestigd in onze gemeente. We hopen dat Storm het hier beestachtig naar de zin zal hebben.

Zie voor een video-item over de verplaatsing van Storm ook de rubriek video op www.inmill.nl.