Als startpunt van een nieuw project van “Early Years” hebben de groepen 1,2 en 3 op donderdag 25 oktober met hun eigen lunchpakket gegeten bij “Café zaal Royal” en “Eten & Zo”.

Op deze manier hebben ze even als groep kunnen ervaren hoe het is om op een gezellige manier met elkaar te lunchen in een restaurant. Ook hebben ze even in de keuken mogen kijken, want in een restaurant ziet een keuken er toch wel anders uit dan thuis.

Bij “Café zaal Royal” waren de tafels in de zaal heel mooi gedekt. Bij “Eten & Zo” hebben de kinderen het verschil geproefd tussen diepvriesfrites en vers gesneden frites.

De leerkrachten en ouders vonden het prachtig dat de eigenaren van Café zaal Royal en Eten & Zo hun ruimten ter beschikking stelden voor de kinderen. De kinderen onderstreepten dit gebaar met een knutselwerkje.

De komende weken gaan de kinderen zelf aan de slag. In de themahoek leren ze hoe je met elkaar aan tafel eet, hoe je je eigen restaurant kunt inrichten, hoe je een menukaart maakt, hoe je moet “oberen”.

In een andere hoek gaan ze in de zandtafel eigen gerechten maken, met en zonder vormpjes; in de bouw- en constructiehoek bouwen ze een keuken naar eigen inzicht.

Het startpunt was alvast een goed initiatief!