Onlangs had de organiserende commissie van de carnavalsoptocht in Mill een vergadering met deelnemers. Gezien de grote opkomst, belooft ook de optocht op zondag 3 maart 2019 weer een mooie stoet te worden.

De doelstelling van Stichting Carnaval Mill is nog steeds om een ongemotoriseerde optocht te organiseren, maar ze weten dat dit ook tijd nodig heeft en die tijd nemen ze dan ook.

Gemotoriseerd

Voor degene die toch met een gemotoriseerde wagen mee willen doen, is het belangrijk rekening te houden met het vermogen van het trekkende voertuig. Deze is net als vorig jaar vastgesteld op maximaal 100PK. Ook is er een maximum voor aggregaten die zorgen voor de stroomvoorziening van bijvoorbeeld het geluid. Deze mag maximaal 10KVA zijn. Volgens de organiserende commissie gaat het immers niet om de decibellen maar belangrijker is de kwaliteit van het geluid, dit zal de jury dan ook mee gaan tellen in hun beoordeling.

Materialen

Stichting Carnaval Mill stelt materialen beschikbaar onder bepaalde voorwaarden, eerste vereiste is uiteraard dat je deelneemt aan de Millse optocht. De materialen die ze beschikbaar stellen zijn gebaseerd op het maken van poppen en figuren en bestaan o.a. uit betonijzer, foam en lijm.
Voor meer informatie hierover neem contact op met de commissieleden Jack Brienen 06-53703216 of Geert Manders 06-19933149.

Nieuwe route

Carnaval 2019 zal gevierd worden in diverse sfeervolle tenten in het Aldendrielpark. Ook de route van de carnavalsoptocht zal daarom aangepast worden. T.z.t. zal deze route in zowel de carnavalskrant als op de website van ’t Germelaand als hier in De Neije Krant en op inmill.nl gepubliceerd worden. Het verzamel- en vertrekpunt zal ongewijzigd zijn, dat is nog altijd in en rond de Leeuwerikstraat in Mill-west. De after party met een aantal wagens uit de carnavalsoptocht is weer op het marktplein. Prijsuitreiking en het grote gezamenlijke feest is in het Aldendrielpark.

Oproep jury en vrijwilligers

Voor de carnavalsoptocht kan de organisatie nog altijd juryleden en vrijwilligers gebruiken. Tijd en zin? Neem dan contact op met Geert Manders, tel. 06-19933149.

Inschrijven

Inschrijven als deelnemer aan de Millse carnavalsoptocht kan vanaf 1 januari 2019. Dat nog uitsluitend online. Dit via www.germelaand.nl. Daar zijn vanaf 1 januari alle formulieren, reglementen en andere belangrijke zaken te vinden. Tevens kan men direct online het inschrijfgeld voldoen. De organiserende commissie wenst iedereen veel plezier met de voorbereidingen en veel succes tijdens de deelname aan de carnavalsoptocht in Mill op zondagmiddag 3 maart 2019.