Foto: Cockie Kremers

Na het succes tijdens de Millse kermis, gaan de 6 horecaondernemers in Mill ook carnaval gezamenlijk aanpakken. De eigen deuren blijven gesloten en het feest zal geconcentreerd worden in 4 verschillende sfeervolle feesttempels in het Aldendrielpark in Mill. De toegang is alle dagen gratis.

’t Heike

Eén van deze 6 horecabedrijven is café zaal ’t Heike aan de Leeuwerikstraat. “Het zal voor ons een dubbel bijzondere carnaval worden,” vertelt Gerrit van Boxtel. “Want naast dat we het café gesloten houden en gezamenlijk carnaval gaan vieren in het Aldendrielpark, is onze dochter en onze schoonzoon boerenbruidspaar in Mill. Dat was overigens voor ons ook een echte verrassing, we wisten het pas twee dagen voor de bekendmaking. Dus is het om meerdere redenen een bijzondere carnaval voor ons.”

Gerrit kijkt met een goed gevoel naar de nieuwe aanpak van carnaval in Mill. “Met de kermis hebben we als kasteleins ook echt super fijn samengewerkt. Iedereen was enthousiast en dat gaan we nu ook met carnaval doen. Uiteraard speelde het prima weer tijdens de kermis positief mee. Ik hoor nu ook leuke reacties van onze klanten, maar men wil wel weten of het warm genoeg zal zijn in de tenten als het echt winter zou zijn. Maar dat komt goed. Van de vier tenten zijn er twee met houtenwanden, die zijn goed warm te krijgen en dat lukt ons ook bij de grotere tenten.”

Tijdens carnaval is het café gesloten, maar de cafetaria is wel open. Gerrit: “In het Aldendrielpark verzorgen de cafetaria’s uit Mill gezamenlijk het eten. Maar hier aan de Leeuwerikstraat houden we ook de cafetaria open. Dat voor zowel carnavalsvierders die onderweg naar huis nog wat willen eten, als voor onze klanten hier in Mill-west. Maar de tap blijft wel dicht.”

5 dagen gratis feest

In het Aldendrielpark aan de hoek Schoolstraat en Beerseweg in Mill is het van vrijdag 1 tot en met dinsdag 5 maart volop feest. Dat totaal 71 uur in 5 dagen, met gratis entree in 4 verschillende feesttempels:

  • Locatie 1 Feeest!tent
  • Locatie 2 Gèrmestal
  • Locatie 3 Buurvrouw Jansen
  • Locatie 4 Café De Steek

Deze week komt er een website online waarop het hele programma en alle belangrijke informatie te vinden is over carnaval 2019 in Mill. Zie daarvoor www.carnavalmill.nl.