Foto: Cockie Kremers

Na het succes tijdens de Millse kermis, gaan de 6 horecaondernemers in Mill ook carnaval gezamenlijk aanpakken. De eigen deuren blijven gesloten en het feest zal geconcentreerd worden in 4 verschillende sfeervolle feesttempels in het Aldendrielpark in Mill. De toegang is alle dagen gratis.

Café Royal

Eén van deze 6 horecabedrijven is café zaal Royal aan de Kerkstraat. Broer van Tiel: “Kermis is een echt volksfeest. Wat ik bedoel is dat mensen ook vaak naar kermissen in andere plaatsen gaan. Maar carnaval vieren de meesten in het eigen dorp. Wij willen van carnaval als dorpsfeest een echt volksfeest maken. Dus ook dat we bezoekers van de omliggende dorpen naar het Aldendrielpark trekken.” Een Broer denkt dat dit zeker gaat lukken. “Ik hoor het nu al hier in het café. Jeugd van buiten ons dorp hoor ik vertellen dat ze gezellig naar Mill komen, verschillende tenten dicht bij elkaar, verschillende muziek, gratis toegang en volop gezelligheid. Die sfeer lijkt op de sfeer van een festival en dan heb je een prima basis voor een mooi volksfeest.”

Naast de samenwerking tussen de lokale kasteleins, hebben ook de cafetaria’s de handen ineen geslagen. “Ineke heeft contact opgenomen met Plaza de Frietkraam en Eten & Zo om samen in het Aldendrielpark het eten te verzorgen. Evengoed blijven de cafetaria’s in het dorp ook open.” Wel hebben ze gezamenlijk afgesproken tijdens carnaval dezelfde sluitingstijden te hanteren. “Zo werken we dus zowel met kasteleins als met de cafetaria’s samen. We hebben gezien dat dit met de kermis goed ging en ook met carnaval gaat dat zeker lukken.”

Belangrijk aan te geven vindt Broer dat er aan zowel jong als oud is gedacht bij de opzet van dit carnavalsconcept. “Of men nu echt wil hossen en feesten, of gezellig wil buurten en rustig wil genieten van een drankje, door de keuze van 4 verschillende tenten kan dat allemaal. Elke locatie heeft een eigen sfeer, de kleinste tent is geschikt voor een kleine 100 personen en heeft de uitstraling van een echt café.” Hier is achtergrondmuziek. “Daar kan men dus gewoon gezellig buurten. Maar men kan ook af en toe een andere tent in, toegang is overal gratis. Zo ontmoet je ook andere bezoekers, jong en oud viert samen carnaval. Kortom, een echt volksfeest voor iedereen.”

Dit nieuwe concept met kermis en carnaval is een investering in de toekomst. “Door nu samen deze evenementen te organiseren creëer je een mooie basis voor de toekomst. We hopen dat de bezoekers straks net zo enthousiast zijn als met de kermis, wij zijn dat in ieder geval nu al.”

5 dagen gratis feest

In het Aldendrielpark aan de hoek Schoolstraat en Beerseweg in Mill is het van vrijdag 1 tot en met dinsdag 5 maart volop feest. Dat totaal 71 uur in 5 dagen, met gratis entree in 4 verschillende feesttempels:

  • Café de Steek, klein gezellig mobiel bruin café
  • Gèrmestal, ‘kleine’ tent met voornamelijk carnavalsactiviteiten
  • Buurvrouw Jansen, mobiele XXL skihut met feestmuziek
  • Feeest!tent, grote tent in carnaval sfeer

Like ook de Facebookpagina Carnaval Mill om op de hoogte te blijven en zie www.carnavalmill.nl.