Foto: Cockie Kremers

Na het succes tijdens de Millse kermis, gaan de 6 horecaondernemers in Mill ook carnaval gezamenlijk aanpakken. De eigen deuren blijven gesloten en het feest zal geconcentreerd worden in 4 verschillende sfeervolle feesttempels in het Aldendrielpark in Mill. De toegang is alle dagen gratis.

Grandcafé zalen ’t Lagerhuis

Ook ’t Lagerhuis sluit tijdens carnaval de deuren en zal samen met de vijf overige kasteleins carnaval in het Aldendrielpark verzorgen. Vlak voor carnaval hebben zij op donderdag en vrijdag nog twee uitverkochte buutavonden in de eigen zaal. “Het zal na 20 jaar carnaval hier in ’t Lagerhuis wel echt een andere carnaval voor ons worden,” vertelt Stephan. “Sowieso is het al een ander carnavalsseizoen, want onze dochter Anne is prinses bij de Foekepot. Maar ook was ik de laatste twintig jaar als DJ tijdens carnaval hier actief. Nu zal ik tijdens carnaval echt moeten werken.”

Wat er dit jaar in het Aldendrielpark tijdens carnaval gaat gebeuren, lijkt op hetgeen ’t Lagerhuis al vele jaren doet. Hanneke: “Er staan vier verschillende tenten met elk een eigen muziek waarmee we richten op verschillende gasten. Hier in ’t Lagerhuis deden we dat ook in meerdere zalen. In het café kon men rustig zitten en buurten, in een andere zaal kon men echt hossen en in zaal drie was een DJ met muziek voor jeugd bezig. Zo is het in het Aldendrielpark ook, dus voor iedereen is er een geschikte feestlocatie met de juiste muziek.” Of men nu onder het genot van een achtergrondmuziekje wil genieten van een drankje of de ene na de andere polonaise wil lopen, alles kan. “Het publiek zal bepalen of dit concept ook met carnaval een succes is. Wij hebben er in ieder geval zin in en horen ook veel positieve reacties.”

Patrick benadrukt dat er ook zeker aan ouderen is gedacht. “In het kleinste café in het park is ruimte voor zo’n honderd bezoekers. Dat is een locatie met de sfeer van een gewoon café. Maar ook in de andere tenten is het prima toeven. In de tent met de naam Gèrmestal zijn ook veel van de bekende carnavalsactiviteiten te vinden.” Na de carnavalsoptocht op zondag 3 maart, is er op het marktplein een afterparty voor jeugd en jongeren. Aansluitend is de prijsuitreiking in het Aldendrielpark.

5 dagen gratis feest

In het Aldendrielpark aan de hoek Schoolstraat en Beerseweg in Mill is het van vrijdag 1 tot en met dinsdag 5 maart volop feest. Dat totaal 71 uur in 5 dagen, met gratis entree in 4 verschillende feesttempels:

  • Café de Steek, klein gezellig mobiel bruin café
  • Gèrmestal, ‘kleine’ tent met voornamelijk carnavalsactiviteiten
  • Buurvrouw Jansen, mobiele XXL-skihut met feestmuziek
  • Feeest!tent, grote tent in carnavalsfeer

Like ook de Facebookpagina Carnaval Mill om op de hoogte te blijven en zie www.carnavalmill.nl.