Foto: Cockie Kremers

Na het succes tijdens de Millse kermis, gaan de 6 horecaondernemers in Mill ook carnaval gezamenlijk aanpakken. De eigen deuren blijven gesloten en het feest zal geconcentreerd worden in 4 verschillende sfeervolle feesttempels in het Aldendrielpark in Mill. De toegang is alle dagen gratis.

Geert Swartjes van Café de Winkel hoort veel enthousiaste geluiden over het concept van de komende carnaval in Mill. “Eerst dacht iedereen dat er één grote feesttent kwam staan. Maar het worden er vier met ieder een eigen sfeer. Buurvrouw Jansen is een echte kroeg, toen ik die voor het eerst zag dacht ik dat ik in de Breyenburg binnenkwam. Deze bestaat uit zes of zeven trailers die aan elkaar worden gezet. Totaal ruim zeventien bij zeventien meter en ruimte voor ongeveer vierhonderd bezoekers.” Ook is er een kleiner café, café de Steek voor zo’n honderd gasten, de Gèrmestal is een grotere tent waar vooral de activiteiten van Stichting Carnaval en de Foekepot in plaats zullen vinden en in de grootste 17plus tent, daar in is ruimte voor zo’n duizend bezoekers.

Naast de vier feesttempels is er in het Aldendrielpark ook een locatie met de naam Gekke Plu. Dit is speciaal voor rokers. Elders in deze Neije Krant is een plattegrond te vinden, waarop ook de garderobe en garderobekluisjes zijn aangegeven, verkoop munten, de foodstands en toiletten. Geert: “Het heeft wel wat weg van een festival. Iedereen kan van de ene tent naar de andere en zo alles meemaken wat men mooi vindt. Overal is andere muziek, in café de Steek vooral gezellige achtergrondmuziek zodat men gezellig kan buurten. In de andere tenten is het wat meer feest en daar zijn ook extra live optredens.”

Ajax en kachels

Geert vertelt dat ze veel vragen krijgen over hoe het staat met kachels in de tenten en de voetbalwedstrijd van Ajax op carnavalsdinsdag. “We zorgen ervoor dat er kachels zijn. Het kan met carnaval goed weer zijn, maar het kwam ook wel eens voor dat er sneeuw ligt. We houden overal rekening mee, al hopen we natuurlijk op mooi weer zodat ook buiten de tenten in het park carnaval gevierd kan worden.” Ook denken ze aan liefhebbers van voetbal. Want de Champions League wedstrijd van Ajax tegen Real Madrid op dinsdagavond 5 maart is in café de Steek te zien. Daar zorgen de kasteleins voor een TV zodat deze wedstrijd er vanaf 21.00 uur onder het genot van een drankje samen met andere voetballiefhebbers te volgen is.

5 dagen gratis feest

In het Aldendrielpark aan de hoek Schoolstraat en Beerseweg in Mill is het van vrijdag 1 tot en met dinsdag 5 maart volop feest. Dat totaal 71 uur in 5 dagen, met gratis entree in 4 verschillende feesttempels:

  • Café de Steek, klein gezellig mobiel bruin café
  • Gèrmestal, ‘kleine’ tent met voornamelijk carnavalsactiviteiten
  • Buurvrouw Jansen, mobiele XXL-skihut met feestmuziek
  • Feeest!tent, grote tent in carnavalsfeer

Like ook de Facebookpagina Carnaval Mill om op de hoogte te blijven en zie www.carnavalmill.nl.