Foto: Nel van Duren

Dinsdag 26 februari werd er flink gepraat over carnaval in Nederland en in Mill. Er werd niet alleen maar gepraat: de dansmariekes van de Foekepot kwamen een optreden doen.

Dit werd erg gewaardeerd en bracht de nodige vrolijkheid. Sommige Taalcafé bezoekers hebben al eens carnaval meegemaakt en voor sommige was het nieuw en een extra verrassing om dit kleurrijke optreden te zien. Er werd door de vrijwilligers uitleg gegeven over het ontstaan van carnaval. De carnavalskrant van de Germen en Klotstekers werd van voor tot achter gelezen. Of dat deze uitleg de bezoekers over halen tot het actief deelnemen in dit grote feest is een vraag… De interesse voor het kijken naar de optocht was zeker aanwezig.

De Taalcafé bezoekers willen de dansmariekes én de Foekepot bedanken voor hun spontane optreden en wensen een ieder een geweldig carnavalsfeest.

Vindt u het leuk om ook eens met anderstalige in gesprek te gaan dan bent u welkom op het volgende taal café op dinsdag 12 maart tussen 19.00 en 21.00 in de Millse bibliotheek.