Foto: Jessica Beerendonk

Op zaterdagavond 23 en zondagmiddag 24 februari werden in de Theaterzaal van Myllesweerd de jeugdzittingen gehouden.

De zaterdagavond begon heel spannend, want Gijs & Ko, hadden vorig jaar aangegeven te zullen stoppen met het presenteren van deze pronkzittingen. Vooraf was er een zeer ludiek filmpje te zien en het publiek werd verrast door Janske van der Cruijsen en Simone Klomp, die als nieuwe presentatrices tevoorschijn kwamen.

Zaterdagavond waren er 16 deelnemers en op zondagmiddag hebben de kinderen 17 optredens kunnen zien. Het was een zeer gevarieerd programma, met mooie dansjes, toneelstukjes en heel leuke sketches.

Het was te zien dat de kinderen flink geoefend hadden en met zijn allen hebben ze een mooie pronkzitting laten zien. De sfeer zat er op beide dagen ook heel goed in, en iedereen die aanwezig is geweest, was zeer enthousiast over het geheel.

De artiesten die mee deden waren: Germerinnekes, Mien en Fien, De Stuitersoldaten, Pyjama Girls, Fortnite Boys en Girl, Pink Ladies, BFF Girls, De Gekke Vrouwkes, No Waste, Elfkes, Alpenzusjes, Panda Girls, 7 Germkes, De Soldaatjes, Springende Kippen, en een surprise act van de dansende bar mannen. En uiteraard waren er aan het einde de Gekke Germen met hun winnende Mekkerlied, wat doen we gek, wat doen we maf.

De Foekepot wil bij deze alle deelnemers, presentatrices, de mensen van het licht en geluid, de vrijwilligers van de Foekepot bedanken voor hun inzet. Zonder hen was het niet mogelijk geweest om zo een gave pronkzitting neer te zetten.

Na afloop was er op zondag een receptie voor Prins Devin I, Prinses Anne en Narrin Maud. Deze was drukbezocht en het was er heel gezellig.