Foto: Piet-Paparazzi

Net als met de Millse kermis, besloten de zes horecaondernemers in Mill om ook tijdens carnaval de eigen deuren te sluiten en gezamenlijk carnaval te gaan organiseren.

In eerste instantie was het de bedoeling dit op en rond het marktplein te doen. Om organisatorische redenen en om voldoende parkeerruimte te houden voor winkelend publiek in het centrum, werd ervoor gekozen het carnavalsfeest in het Aldendrielpark te houden. Gezien de vele positieve reacties van bezoekers rond de opzet, sfeer en uitstraling was dit een prima keuze.

“Hier hangt de sfeer van een festival of van een horecaplein zoals je in een stad weleens ziet,” vertelt een van de bezoekers op zaterdagavond tijdens carnaval in het Aldendrielpark. “Overal is wat te beleven, als je van de ene locatie naar de andere loopt kom je overal mensen tegen, iedereen buurt met elkaar en het is hier erg gezellig.” Die sfeer was ook precies wat de gezamenlijke horeca samen met Stichting Carnaval voor ogen had. Men had hierbij assistentie van Stichting 0485-events uit Mill, die van alle losse ideeën een totaal concept maakte.

“Ja, iedereen was erg enthousiast en deze aanpak is zeker voor herhaling vatbaar,” vertelt Tijn van Dijk van 0485-events. “Uiteraard zijn er altijd zaken te verbeteren. We horen ook graag wat men anders zou willen zien of wat men miste. Wij zijn als organisatie tevreden, we hebben een mooie basis neergezet om op verder te bouwen.” Vanuit veel bezoekers hoorde men regelmatig dat ook tijdens de Millse kermis alles samenbrengen, zowel de kermisattracties als horeca in het Aldendrielpark wellicht ook mooi zou zijn. “We ronden nu eerst carnaval af en gaan samen evalueren. Daarna komen de plannen voor de kermis weer op tafel.”

Wilt u reageren op de aanpak van carnaval in Mill 2019, hebt u tips, suggesties of wensen? Mail deze dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Check voor foto’s ook de Facebookpagina van Carnaval Mill en SCM ’t Gèrmelaand.