Foto: Piet van Strijp

Na succesvolle gezamenlijke kermisfeesten in 2018 en gezamenlijke carnavals- en kermisfeesten in 2019, gaan de Millse horecaondernemers ook carnaval 2020 weer samen organiseren.

Van vrijdag 21 tot en met dinsdag 25 februari 2020 zal dat alles weer plaats gaan vinden in vier verschillende feestlocaties in het Aldendrielpark. Net als in 2019 zal het festival idee hierbij de basis zijn, is er voor alle leeftijden een gevarieerd entertainmentprogramma en is alles uiteraard weer gratis toegankelijk.

Start

Maar voor er carnaval gevierd kan worden, dienen eerst alle carnavalshoogheden bekend te zijn. Op zaterdag 9 november verschijnen bij zowel de Bokken, Gèrme, Klotstèkers als Vèrkuskoppe de nieuwe prinsenparen, narren en hun gevolg. Via de Lokale Omroep Mill zal tot die tijd op zaterdagmiddagen van 15.00 uur tot 19.00 uur gespeurd worden naar deze nu nog onbekende dors(t)lustige hoogheden. De verschijningen van de diverse prinsenparen is op zaterdagavond 9 november live te volgen via L.O.M.-radio. Wanneer dan ook de jeugdheersers, boerenparen en jongkerpaar bekend zijn, kan carnaval 2020 beginnen. Via de Lokale Omroep Mill zijn t.z.t. ook interviews met deze carnavalshoogheden te horen en zien en uiteraard is dat alles ook terug te vinden in De Neije Krant en op de nieuwssite inmill.nl.

Verbroedering

Carnaval is van origine een feest om vlak voor de vastentijd nog even feest te vieren en alle zorgen aan de kant te zetten. Maar ook is carnaval een feest voor verbroedering en samen te genieten van enkele dagen feest. In Mill kreeg dat idee daadwerkelijk vorm tijdens het gezamenlijke carnavalsfeest in het Aldendrielpark dit jaar. De sleuteloverdrachten aan jeugdheersers en prinsenparen vond plaats in het park, prinsenparen van alle kerkdorpen hosten gezamenlijk van de ene feestlocatie in het park naar de andere en jong en oud vierden samen carnaval. Dat alles zal van vrijdag 21 februari tot en met dinsdag 25 februari 2020 een vervolg krijgen.

Meer weten over carnaval bij de Bokken, Gèrme, Klotstèkers en Vèrkuskoppe? Check hun websites en de diverse Social-mediakanalen.

Zie voor carnaval 2020 in het Aldendrielpark www.carnavalmill.nl.