Dit jaar heeft de prinsencommissie de speurders flink ontzien. Vorig jaar hadden zij het ze veel moeilijker gemaakt; toen zijn de bekende ‘woontiehier?-steken’ twee keer verzet, waarna het echte speuren pas kon beginnen na een week of drie...

Dat is dit jaar wel anders. Er kwamen potentiële prinsenparen op Facebook en Instagram voorbij, waarna het de speurders afgelopen vrijdag nòg gemakkelijker is gemaakt door bij alle paren een prinsensteek in de tuin te zetten.

Verschillende namen worden links en rechts genoemd, maar zeker is het pas op 9 november om 22.31 uur!

De potentiële narren en narrinnen zijn nu ook allemaal bekend! Ze zijn allemaal te zien op de narrenpoll op www.verkuskoppe.nl. Er wordt al flink gestemd maar naar wie gaat jouw stem?

Wie past er het best bij al deze cryptische omschrijvingen?

Al met al, de spanning stijgt in Langenboom. Nog acht nachtjes slapen en dan is het bekend! Hoogheden in spé; wees op jullie hoede!

De cryptische omschrijvingen voor het nieuwe prinsenpaar zijn:
1) Het ijs is gebroken!
2) Hij is de prins op het witte paard voor haar.
3) De Romeinen en Grieken wisten het al.
Een vierde nieuwe omschrijving is: ‘Het is even wikken en wegen’

De cryptische omschrijvingen voor de nieuwe nar of narrin zijn:
1) Let it be.
2) Dit jaar gaat het door.
Een derde nieuwe omschrijving is: ‘Als hij/zij de bal slaat, heb je een probleem.’

Tijdens de uitzending van de LOM op zaterdag 26 oktober was er een exclusieve hint te verdienen door de oplossing van een rebus als eerste door te sturen. Zaterdag 2 november zal er opnieuw een extra hint te verdienen zijn.

Achter de schermen wordt druk gewerkt aan de voorbereidingen van het prinsenbal op 9 november. Het belooft een gezellige feestavond te worden met als hoogtepunt de verschijning van het nieuwe prinsenpaar en nar(rin) en een swingend begin van het nieuwe carnavalsseizoen. Wil je met de buurt, je vrienden, familie of ander samengesteld speurteam meedoen aan het speurspel voorafgaand aan en tijdens het prinsenbal? Meld je dan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Denk jij te weten wie het nieuwe prinsenpaar en/of de nieuwe nar of narrin wordt? Breng dan je stem uit op www.verkuskoppe.nl.

Wil je op de hoogte blijven van de verdere ontwikkelingen omtrent het nieuwe prinsenpaar en de narrin of nar? Volg ons dan in de lokale media, op www.verkuskoppe.nl, via Facebook (CV de Verkuskoppe Langenboom en Prinsenpaar Verkuskoppe) en Instagram (#verkuskoppe).

Volgende keer meer...