Op woensdag 19 februari was het weer de traditionele Rare Haren dag op basisschool de Kameleon in Mill! Deze keer kwamen alle kinderen in het blauw verkleed en een gek kapsel.

Het begon allemaal eerder die week op maandag 17 februari met de verschijning van het prinsenpaar Noelemak 2020. Alle kinderen van de school zagen met behulp van een spectaculaire film wie er dit jaar met de scepter zou gaan zwaaien. Prinses Eva (groep 7) en Prins Sem (groep 8) werden dit jaar tot prinsenpaar verkozen. Uit de vele sollicitaties werden zij aangenomen voor deze belangrijke taak. Directeur José Martens werd voor 1 week even ontheven uit haar functie en de 2 hoogheden zijn dan de baas over de school.

Met volle overgave hebben Prins Sem en Prinses Eva hun belangrijke taak als baas over de school uitgevoerd. Ze hebben een proclamatie geschreven en een feestelijk programma opgesteld voor de week vooraf aan het carnavalsfeest. Ze hebben de groepen aan het knutselen gezet en elke groep heeft een slinger van vlaggetjes gemaakt die aan elkaar werd verbonden en door de hele school werden opgehangen! Dit zag er erg feestelijk uit. Traditiegetrouw mogen de kinderen op woensdag een dag ‘raar’ voor de dag komen. Dit jaar de Rare Haren dag en de opdracht om in het BLAUW verkleed te komen. Hier werd door alle kinderen en leerkrachten gehoor aan gegeven en zij vormden op het schoolplein een prachtig duimpje omhoog. We like the NOELEMAK. Op donderdag mocht het prinsenpaar frietjes eten met de leerkrachten om vervolgens op vrijdag los te barsten in één groot feest!

De heersers over het Germelaand (Prins Robert, prinses Marloes, jeugdprinses Evy, Narrin Jenna, jongkvrouwen Neeltje en Isa en boerenpaar Lies en Anna) en hun gevolg bezochten ons Noelemak prinsenpaar tijdens dit spektakel. Alle hoogheden met elkaar in de polonaise bij elkaar zorgden voor één groots feest dat werd afgesloten met gezellige, maar vooral knotsgekke spelletjes.

We sluiten af met de lijfspreuk van ons prinsenpaar: ‘Mit Prins Sem en prinses Eva voorop, staat de NOELEMAK op zien kop!

Prins Sem en prinses Eva... Bedankt!

Alaaf!