Sinds de oprichting van Carnavalsvereniging de Klotstèkers is het feest van zotheid, spot en uitbundigheid ook in Wilbertoord, ofwel het Klottenriek, niet meer weg te denken.

Wat begon met de uitverkiezing van Prins Jan d’n urste is een traditie van jong en oud geworden. Een traditie die voor iedere generatie nog steeds het gevoel van samen, gezellig en gekkigheid oproept.

De uitbraak van het coronavirus dwingt ons na te denken op welke manier we een veilig en verantwoord alternatief programma kunnen organiseren. Minder uitbundig en toch weer prachtige nieuwe herinneringen maken.

Als bestuur van de Carnavalsvereniging hebben we de afgelopen maanden verschillende ideeën bedacht, besproken, uitgewerkt en soms ook weer ingetrokken. In dit proces hebben we samengewerkt met onze zusterverenigingen uit Mill, Sint Hubert en Langenboom. Met de verschillende commissies zijn we vervolgens tot een aantal conclusies gekomen en zijn we begonnen met de uitwerking van een alternatief programma.

Het programma van de jeugd gaat zoveel mogelijk door, de jeugd-prinsen commissie blijft dus actief naar nieuwe jeugd-hoogheden op zoek. Er zal dit jaar in het Klottenriek, geen ‘grote’ prins, prinses en nar(rin) verschijnen. De huidige hoogheden treden dit seizoen nog niet af, maar zullen ook niet optreden. De jeugd-hoogheden zullen de scepter zwaaien en bij belangrijke gebeurtenissen aanwezig zijn.

Verder is besloten dat de pronkzittingen niet doorgaan, wel wordt er gewerkt aan één of meerdere kletsavonden met leuke acts op het programma. Omdat we graag met iedereen in contact blijven, zullen we via diverse (social)media een aantal acties en activiteiten organiseren. Via uitzendingen van ‘CB Late Night’ zullen we eenieder de komende tijd over de laatste stand van zaken informeren.

Met vriendelijke groeten,
Het bestuur van Carnavalsvereniging de Klotstèkers