Rob Scheepers is een van de beste, wellicht zelfs wel de beste tonprater in Nederland. Net als voor alle andere tonpraters is het qua werk op dit moment wel erg rustig.

“De meeste tonpraters hebben daarnaast nog een grote mensen baan,” vertelt Rob. “Dus die doen dat als hobby erbij. Ook voor hen is het vervelend, die missen een stukje inkomsten, maar vooral het plezier van op het podium staan is nu weggevallen. Zelf ben ik er beroepsmatig mee bezig, mijn hoofdzaak is theatershows maken en tonpraten is daaraan ondergeschikt. Maar nu dit alle 2 niet kan maakt je dat ook wel weer creatief. Ik heb nu andere dingen ontwikkeld die anders nooit van de grond waren gekomen.” Als voorbeeld noemt hij het uitbrengen van een scheurkalender met voor elke dag een one liner.

De laatste 2 maanden was Rob ook druk met het oppoetsen en bewerken van buuts die hij bij o.a. de Keienbijters deed en via Omroep Brabant werden uitgezonden. “Ook hebben we een special opgenomen en die buuts zijn nu via de website te bestellen. Men kan een pakketje kopen en alle acht de buuts bekijken met twee specials. De zalen zijn nu weliswaar gesloten, maar dat wil niet zeggen dat je het tonpraten moet missen. Zo kan ik de mensen toch een leuke avond bieden met tonpraten. Als ik geen tijd had gehad, dan had ik dit nooit gedaan. Deze tijd maakt je dus ook wel weer creatief.” Zie voor de boeken van Rob Scheepers en het aanschaffen van een pakketje met al zijn buuts www.robscheepers.com.

In het interview wat we met Rob hadden vertelde hij dat je het materiaal van je buut dus kwijt bent als je het online zet, want iedereen kan het dan horen en zien. Maar dat gebeurde hem ook jaren geleden al eens door een grappenmaker uit Langenboom. “Ik stond met een nieuwe buut in het Lagerhuis in Mill en ik merkte dat het publiek begon af te haken. Toen ik van het podium kwam trof ik iemand die tijdens mijn buut naar buiten ging om te roken. Ik vroeg hem, waarom liep je nou weg. Hij zei; die buut kende ik al, die heb ik vorige week al gezien op de pronkzitting in Langenboom.” Het bleek dat iemand uit Langenboom op de Brabantse kampioenschappen in de zaal had gezeten en de buut van Rob had opgenomen en vervolgens in zijn totaliteit in Langenboom op de pronkzitting had gedaan. Overigens kreeg de betreffende Langenbomer wel een telefoontje van Rob met het dringende verzoek dit niet meer te doen.

Het hele interview met Rob Scheepers is terug te luisteren via de podcast van het L.O.M.-radioprogramma Het 12uurtje. Dit kan o.a. via Spotify en Apple podcast. Ook in de rubriek podcasts op www.het12uurtje.nl is het te beluisteren.