In het jaar 2002 was Henk samen met Marleen het prinsenpaar van de Verkuskoppe. Sinds die tijd zijn ze ook lid van onze vereniging geweest. Henk is ook een aantal jaren lid van het bestuur geweest. In 2020 zijn ze samen als actief lid gestopt bij onze vereniging, maar nog wel betrokken als vrijwilliger in de vorm van Verkuspootje.

Henk was altijd zeer betrokken bij de vereniging en stond altijd klaar als er een klus gedaan moest worden. Bij het opbouwen van onze toenmalige residentie bij Bens, was Henk altijd aanwezig. Hij wist altijd precies waar wat moest komen en met Henk erbij, wist iedereen precies wat er gedaan moest worden. Daarnaast was Henk jarenlang lid van de boerencommissie, ook nadat hij als actief lid was gestopt, is hij nog wel lid gebleven van de boerencommissie.

Ook als we als vereniging op stap gingen, dan was Henk er altijd bij. Met Henk erbij, was een avondje stappen nooit saai. De laatste jaren was hij dan wel de nestor van onze vereniging, maar de kwajongen kwam ook nog vaak naar boven. Een souvenir vanuit een ander dorp bemachtigen, was toch altijd wel een soort van sport voor Henk. Bij andere verenigingen was dit inmiddels bekend, maar ook de prins binnen onze eigen vereniging moest altijd op zijn hoede zijn. Als de scepter voor het grijpen lag, dan had Henk dat vaak als eerste in de smiezen.

Zo hebben we mooie herinneringen aan Henk. Hij was altijd een zeer gedreven lid en een graag geziene persoon tijdens de vele feestavonden, die we samen met elkaar hebben mogen beleven.

Onlangs bereikte ons het bericht, dat Henk ernstig ziek was. Helaas is Henk veel te vroeg van ons heen gegaan en heeft hij deze strijd niet kunnen winnen.

Namens Carnavalsvereniging de Verkuskoppe wensen we Marleen, Sjoerd, Tjeerd en de familie heel veel sterkte toe.

Henk, bedankt voor alle jaren, we zullen je nooit vergeten!

Bestuur en leden Carnavalsvereniging de Verkuskoppe