Na het succes van 2021 zal ook dit jaar weer een miniatuur optochtje georganiseerd worden. Afgelopen week hebben de Bellebloazers uit Rijkevoort en de Klotstèkers uit Wilbertoord de voorbereidingen gestart voor de uitzending met carnaval.
Vorig jaar was er op zondag een televisie uitzending van een uur met maar liefst 50 deelnemers uit het hele Land van Cuijk. Via de website www.optochtje.nl is deze uitzending terug te kijken.

Voor dit optochtje maken de deelnemers wagentjes van maximaal 40 cm lang en 25 cm breed. Op de website van de organisatie staan de richtlijnen wat uitgebreider beschreven. Het materiaalgebruik staat iedereen helemaal vrij. Bijvoorbeeld karton, hout, papier maché, Lego of Playmobil. Eigenlijk is alles wel mogelijk. Vorig jaar zaten er zelfs zelfrijdende exemplaren tussen. Maar in principe zal de optocht door de organisatie voortgetrokken worden.

We nodigen weer alle carnavalsverenigingen uit het Land van Cuijk, vriendengroepen en gezinnen uit om deel te nemen aan ons optochtje. Deelnemen met de wagen van vorig jaar is, zoals dat bij normale optochten geldt hier ook gewoon mogelijk.

Verlicht optochtje

Tijdens het ophalen van de creaties bleek vorig jaar bij de deelnemers het idee ontstaan te zijn voor een verlichte optocht. Heel veel wagentjes bleken verlichting te hebben. Dit jaar kondigen we bij voorbaat 2 optochtjes aan. Met een verlichte wagen kun je zowel met het optochtje als het verlichte optochtje meerijden.

Nu er weer een lockdown afgekondigd is ziet de komende periode er voor de carnaval weer wat somberder uit. Diverse activiteiten zijn al afgelast. Hou de websites van de carnavalsverenigingen goed in de gaten om te zien wat er dit jaar wel door gaat. Verdere info over ons optochtje vind je via onze website www.optochtje.nl.