We zijn blij dat we dit jaar weer carnaval mogen vieren! Vrijdag zullen de kinderen van ’t Stekske op school carnaval vieren en tussen 13.00 en 14.00 uur door de Langenboomse straten trekken met de kinderoptocht. Op vrijdagavond bij café De Misse, het carnavalshuis van Langenboom, zullen onze jeugdhoogheden jeugdprins Lars, jeugdprinses Maud en narrin Rezi voorop gaan en het feest openen. Niet voor niks is hun lijfspreuk: ‘Carnaval bij café De Misse voor de eerste keer. Wij zorgen voor een te gekke sfeer!’. Met DJ Jim gaat Langenboom tot in de kleine uurtjes eindelijk weer los met z’n allen!

Zaterdag wordt het Baggeblad bezorgd. De krantencommissie van CV De Verkuskoppe heeft weer een mooie carnavalskrant gemaakt en deze zal in de late ochtend en middag door de leden en vrijwilligers in Langenboom huis aan huis worden verspreid. De krant wordt gratis aangeboden maar natuurlijk is een vrijwillige bijdrage altijd welkom!

Zaterdagavond is in café De Misse een verkleedfeest met DJ Vince. Hierbij zijn zowel individuele als groepsprijzen te verdienen voor de mooiste, origineelste of meest ludieke carnavalsoutfits. Let op: voor de activiteiten op vrijdag- en zaterdag in De Misse is een kaartje nodig. Kaartverkoop via www.cafedemisse.nl/carnaval.

Zondagmiddag is de familiemiddag met Langenboom got talent. De jeugdraad en kinderen van Langenboom vullen het podium van De Misse met verschillende optredens waarvoor ze hard geoefend hebben. In de avond zorgt DJ Wesley met zijn carnavalskrakers voor de sfeer.

De wind is intussen weer gaan liggen dus de vlaggen, slingers, ballonnen en andere versieringen kunnen de tuin in om Langenboom die echte carnavalsuitstraling te geven. Op zondag zal de jury door het dorp rijden om de versierde huizen te beoordelen. Wil je meedoen met de wedstrijd en kans maken op een mooie prijs? Meld je dan aan bij Wiljan de Klein via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Uiteraard mag je de tuin ook versieren zonder deel te nemen aan deze wedstrijd.

En weet je niet waar te beginnen met versieren? Geen probleem! Er zijn nog Verkuskoppevlaggen te bestellen. De kosten zijn 20 euro per vlag (zonder stok, afmetingen vlag 100x50 cm). Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact op met Mark Nooijen (Berkenlaan 23) via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Op maandag zal er tot slot een buitenactiviteit voor de jeugd georganiseerd worden met een spetterende afsluiting. De Langenboomse kinderen worden via de jeugdcarnavalsvereniging (o.a. via sociale media jcvdeverkuskopkes) hiervan op de hoogte gebracht.

We zijn blij dat we elkaar weer kunnen zien en ons carnavalsbloed kunnen laten stromen. We gaan er samen een mooi feest van maken.

Carnavalsvereniging De Verkuskoppe wenst iedereen fijne dagen. Alaaf!