Lang moeten wachten. Lang in onzekerheid gezeten, maar bij de laatste persconferentie werd bekend dat Carnaval 2022 door mag gaan! CV de Klotstèkers heeft daarom een carnavalsprogramma gemaakt.

Ziekenbezoek

Ook dit jaar gaan de hoogheden weer bij mensen op bezoek, die door ziekte niet deel kunnen nemen aan de carnavalsactiviteiten. Bent u of kent u iemand, die een prinselijk bezoek op prijs stelt, dan kunt u dit doorgeven bij Elly Aben. De hoogheden zullen dan op zaterdag 26 februari langs komen met een kleine attentie.

Sleuteloverdracht

Op zaterdagavond 26 februari om 16.00 uur wordt de carnaval geopend met een Eucharistieviering in de St. Josephkerk. Vervolgens vindt om 20.00 uur een (mini) sleuteloverdracht plaats, door de wethouder bij Café Zaal Amanshof in Wilbertoord.
Als de sleutel overhandigd is, zijn Prins Johann, Prinses Mieke en Nar Tom, voor 4 dagen de heersers van het Klottenriek. Nu kan het feest echt van start met een feestavond bij Café–Zaal Amanshof, tot in de late uurtjes. Gratis entree.

Versier je tuin

Zondag 27 februari gaan de hoogheden vanaf 12.00 uur kijken wie zijn/haar tuin het mooiste versierd heeft.
Met de versier je tuin wedstrijd zijn cadeaubonnen te winnen te besteden bij Café-Zaal Amanshof. Opgeven kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. s-middags, is op Omroep Land van Cuijk om 14.00 uur het #optochtje te volgen. Waarbij weer diverse miniatuurwagens voorbij zullen trekken.
Om 17.00 uur vind de prijsuitreiking plaats van de versier je tuin wedstrijd bij Café-Zaal Amanshof met aansluitend een feestavond. Mocht je niet aanwezig kunnen zijn bij de prijsuitreiking, maar wel mee willen doen? Natuurlijk zorgen wij, indien je in de prijzen bent gevallen, dat de cadeaubon thuisbezorgd wordt.

Carnavalsmaandag en dinsdag

De brunch, jeugdoptocht en boerenbruiloft die normaal op carnavalsmaandag en dinsdag op het programma staan gaan dit jaar niet door. Wel staat er op maandagavond 28 februari vanaf 19.00 uur het traditionele koe melken op het programma met feestavond.
Op dinsdagavond 1 maart staat vanaf 20.00uur de Wilbertoordse (mee) blèr avond op het programma.
Maar aan alles komt dan een einde... en op dinsdagavond 00.00 uur zullen de hoogheden, de sleutel weer terug moeten geven.

Zover is het nog niet…we wensen dan ook alle Klotstèkers, en verder iedereen, een geweldig carnaval toe.

Afsluitend met de ‘Corona Lijfspreuk’ van Prins Johann (al is deze niet (helemaal) meer van toepassing):

‘Met een stok in de neus en een test in ons hand, Gaan wij vurop in carnavalsland.’

Alaaf!! Alaaf!!! Alaaf!!!