Foto: Kristel Beelen Mooi & Mooi Fotografie

Op vrijdag 12 november 2021 kwamen Jeugdprins Pieter (v.d. Weem, 11), jeugdprinses Dirkje (Verweijen, 13) en narrin Sterre (Spronk, 11) als nieuwe jeugdheersers van de Foekepot uit tijdens een hele gezellige mekkeravond. Helaas bleek dit ook de enige activiteit te zijn als opening van het carnavalsseizoen. Nu er toch carnaval gevierd kan worden is de kans er, dat men met carnaval de jeugdheersers tegenkomt.

Ondanks de rare tijden hebben Pieter, Dirkje en Sterre er veel zin in, nu het weer kan, om het millse carnaval in te duiken. “Gelukkig kunnen we dit jaar met carnaval toch nog een klein feestje vieren” zeggen ze alle drie tegelijk. Pieter is 3 jaar lid van de jeugdraad terwijl Dirkje haar danskunsten laat zien bij de germerinnekes. Sterre danst nu voor het 2e seizoen bij de jongste garde van de Foekepot, de Elfkes. De meiden zijn heel blij dat ze met carnaval toch een paar keer hun show- en gardedans kunnen laten zien aan de millse mensen.

Prins Pieter gaat in het dagelijkse leven naar Basisschool De Lens, Dirkje zit op het Merlet College in Mill en Sterre gaat naar SBO de Wingerd in Cuijk. In zijn vrije tijd voetbalt Pieter graag en ook gamen vindt hij leuk. Dirkje heeft als grootste hobby’s het dansen bij de Germerinnekes en chillen met vrienden en vriendinnen. Dansen bij de Elfkes is de hobby die Sterre het liefste doet.

Doordat het pas vrij laat bekend was dat de mekkeravond door kon gaan waren Pieter, Dirkje en Sterre pas laat gevraagd door de kern van de Foekepot. Dus het geheim houden hoefde niet zo lang. Wel moesten Dirkje en Sterre in korte tijd hun jurkjes regelen. Dirkje was geslaagd in Eindhoven. Nadat ze een paar jurkjes aan had gepast trok ze de blauwe jurk aan. Ze voelde meteen dat die het moest worden. Stere haar jurkje is gemaakt van 2 verschillende jurkjes. Een hele goede bekende van Sterre heeft het jurkje gemaakt zonder dat diegene wist voor wie het was.

Op de mekkeravond zelf, die gewonnen werd door De Gekke Germen, waren Pieter, Dirkje en Sterre wel zenuwachtig zeggen ze. “Zeker toen we bij de poort stonden, stond ik te trillen op mijn benen”, zegt prinses Dirkje. Maar toen de poort eenmaal open ging, waren ze alle 3 snel over de zenuwen heen. Er stonden zoveel troste en blije ouders, opa’s, oma’s, familie en vrienden in de zaal. We waren blij dat we uitgekomen waren, en vooral trots dat wij samen de jeugdheersers van de Foekepot zijn dit jaar. Die avond was het nog een groot feest.

Ze hebben al zin in het carnaval dit jaar. Ook al is deze carnaval anders zonder Grote prinsenpaar, jongkerpaar en het boerenpaar. Maar ze kijken nog veel meer uit naar volgend jaar. Naar de recepties, de optochten, de pronkzittingen en het feesten in de tent. Want ook volgend jaar zijn Pieter, Dirkje en Sterre de jeugdheersers van de Foekepot en willen niets liever dan weer carnaval vieren in de tenten met alle Germen.

Of zoals Prins Pieter zegt: “volgend jaar lopen we nog een keer voorop, ALAAF!!!”.