Lang moeten wachten… Lang in onzekerheid gezeten… Maar wat was Carnaval 2022 weer prachtig in het Klottenriek!

Vrijdagmiddag zijn de hoogheden naar Basisschool de Klimop geweest, om samen met Schoolprins Roel Schoolprinses Jip, Schoolnarrin Janice en Schoolvorstin Fien en alle kinderen carnaval te vieren. Ook de jeugdhoogheden met hun gevolg waren hierbij aanwezig. Het was een gezellig middag, met DJ Roan zat de stemming er meteen goed in. Na het school carnaval zijn Prins Johann, Prinses Mieke, Nar Tom en hun gevolg naar Uden vertrokken om bij het werk van Johann een eigen editie van drie uurkes vuraf te vieren.

Zaterdag begon de dag met een bezoek van de hoogheden bij zieken en mensen die geen carnaval mee kunnen vieren.

Natuurlijk hebben ze ook de carnavalskrant met een kleine attentie gebracht, bij de Klotstèkers van het verzorgingstehuis Aldenhorst in Mill.

Zoals gebruikelijk, werd het carnaval geopend met een viering in de kerk. ’s-Avonds heeft Prins Johann uit handen van wethouder Mark de sleutel ontvangen tijdens de mini-sleuteloverdracht bij Café-Zaal Amanshof. Waarna Carnaval 2022 echt kon beginnen! Er werd doorgefeest tot in de late uurtjes.

Versier je tuin wedstrijd

Carnavalszondag geen optocht, maar wel een versier je tuin wedstrijd. Met een spontaan ontstaan carnavalsontbijt: Eieren met spek van de Peeltuffers. En een toertocht door Wilbertoord langs de versierde tuinen. Aan het eind van de middag was de prijsuitreiking van de versier je tuin wedstrijd bij Café Zaal Amanshof. Waarna er nog volop gefeest werd.
De prijswinnaars van de versier je tuin wedstrijd waren als volgt:
1e Marius en Elly Selten
2e Roel en Anja Raaijmakers
3e Herman en Gerdie Derks

Zij wonnen cadeaubonnen, te besteden bij Cafe Zaal Amanshof.

Carnavalsmaandag en dinsdag

De brunch, jeugdoptocht en boerenbruiloft die normaal op carnavalsmaandag en dinsdag op het programma staan zijn dit jaar helaas niet door gegaan. Wel stond voor de jeugd het koe melken op het programma, en werd afgesloten met een feestavond, er werd nog tot laat doorgefeest. Al met al een gezellige en geslaagde dag.

Carnavalsdinsdag, alweer de laatste dag van de carnaval de Wilbertoordse (mee) blèr avond. Tal van “Wilbertoordse artiesten’ traden op waarbij bekende hits als “Skandal” en “Stupid” voorbij kwamen. Maar ook voor Prins Johann, Prinses Mieke en Nar Tom was het om middennacht aangebroken om de sleutel weer terug te geven

Voor vele foto’s van carnaval in het Klottenriek, kun je een kijkje nemen op www.wilbertoordonline.nl.

Het was weer een geweldige mooie Carnaval!

Heigalmers bedankt voor de muzikale ‘ondersteuning’ tijdens de carnavalsactiviteiten.

Natuurlijk alle Klotstèkers en Klotstèkerinnekes en verder iedereen bedankt… want zonder jullie was het niet gelukt. Afsluitend met de ‘Corona Lijfspreuk’ van Prins Johann (al is deze niet (helemaal) van toepassing geweest):

‘Met een stok in de neus en een test in ons hand, Gaan wij vurop in carnavalsland.’

Alaaf!! Alaaf!!! Alaaf!!!