CV De Verkuskoppe kijkt terug op een geslaagd carnavalsweekend. Samen met Café De Misse, voor het weekend omgetoverd tot hèt carnavalshuis van Langenboom, was een vierdaags carnavalsprogramma voor jong en oud opgezet. En ook de scouting en LOC hebben samen met JCV De Verkuskopkes een mooi feestje georganiseerd.

De vrijdag stond in het teken van de opening van de carnaval door onze jeugdhoogheden prins Lars, prinses Maud en narrin Rezi. Overdag vierden ze met de basisschoolkinderen carnaval op ’t Stekske en ‘s avonds gingen ze, na het moment waarbij met doorknippen van het lint de carnaval officieel was geopend, voorop in het feestgedruis bij De Misse. Zoals hun lijfspreuk al verkondigde: ‘Carnaval bij De Misse voor de eerste keer, wij zorgen voor een te gekke sfeer!’ En ze hebben woord gehouden want tot in de late uurtjes werd er gedanst en gefeest.

Carnavalszaterdag zijn de leden van de carnavalsvereniging, jong en oud, langs de Langenboomse deuren gegaan om de carnavalskrant, het Baggeblad, te bezorgen. De jeugd trok geheel in stijl met hun eigen skihut met feestmuziek door de straten zodat iedereen al van afstand kon horen dat er iets te beleven was. De krant is met veel enthousiasme door onze krantencommissie gemaakt en zeer positief ontvangen. CV De Verkuskoppe wil dan ook iedereen bedanken voor de leuke reacties en donaties die we hebben mogen krijgen. Voor wie nog geen krant ontvangen heeft of een extra exemplaar wenst, neem contact op met Yvonne Toonen via 06-41479793. Als je alsnog een donatie wil doen dan kan dat via de QR-code op de eerste pagina.

Op zaterdagavond was het bij De Misse feest voor de volwassenen, met een goede bezochte verkleedwedstrijd, DJ voor de sfeer en heel veel gezelligheid en leut.

Op zondag hebben de jeugdhoogheden de versierde tuinen van Langenboom mogen beoordelen en prijzen mogen verdelen. De door Jos Verkerk gesponsorde slagroomtaart is gewonnen door buurtschap Ons Streven. Zij hadden een carnavalsroute door hun buurt uitgezet en deze trok al ruim voor de carnaval de aandacht van de voorbijgangers. De tweede, derde en vierde prijs zijn gewonnen door respectievelijk familie Geurt, familie Keijzers en familie Willems.

In de middag was het bij Langenbom ’s got talent genieten van al het talent wat het Verkuskopperiek rijk is. Er werd bij De Misse gedanst en gezongen en er werden grappen en kunstjes gemaakt. Je kon het zo gek niet bedenken of het kwam voorbij. En na afloop gingen bij de deelnemers en hun ouders de voetjes van de vloer!

Op maandag was er voor de jeugd een steekjestocht door het dorp. Bij verschillende huizen stonden borden met de prinsensteek in de tuin en dat waren de posten waar spellen te doen waren. Het was prachtig weer en de stemming zat er goed in. Helemaal toen na afloop de jeugd met hun prinsenwagen de optochtroute mocht rijden. Ook nu weer ging de jeugd voorop met de skihut met leden van de vereniging erachteraan. En als slotstuk was voor de jeugd nog een afsluitend feest georganiseerd in de Tweesprong in Langenboom. Een samenwerking tussen JCV De Verkuskopkes, de scouting en de LOC. Het was een zeer geslaagde dag.

Al met al was het een carnaval waar jong en oud met volle teugen van genoten hebben. Het was kort maar krachtig dit jaar. Maar het carnavalsvuur is weer aangewakkerd. Onze hoogheden zijn nog niet tevoorschijn gekomen en hebben het weekend in cognito beleefd, maar kijken met veel enthousiasme uit naar de opening van het nieuwe seizoen in november. Tot dan! Alaaf!