De afgelopen week is het speuren naar de nieuwe hoogheden van De Verkuskoppe echt los gegaan. En dat is te merken in het dorp.

De borden met de vraag ‘woontiehier??’ zijn in de tuinen van de potentiële prinsenparen geplaatst en dat maakt dat iedereen extra alert is en elkaar goed in de gaten houdt. De prinsencommissie heeft via Facebook (CV de Verkuskoppe Langenboom) en Instragram (verkuskoppe) een aantal filmpjes gedeeld die vol zitten met mogelijke hints. Een scherpe kijker ziet al snel door de bomen het bos niet meer. Of zou dat de bedoeling zijn? De eerste live-uitzending van de officiële speurders heeft een nieuwe hint van het prinsenpaar opgeleverd: ‘De prins brandt er zijn vingers niet aan’. Deze hint hoort bij Het Geluid van het prinsenpaar. Dat het eerste geluid in de uitzending niet het goede fragment bleek te zijn, zet ook weer vraagtekens. Was dit een foutje van de techniek of was er opzet in het spel? Kortom, veel hersenkrakers dit keer en dat houdt iedereen goed bezig. Van tunnelvisie lijkt dit jaar in elk geval nog geen sprake te zijn.

Op Facebook staan twee polls waarin gestemd kan worden op wie jij denkt dat het nieuwe prinsenpaar en nar(rin) zullen zijn. In een paar dagen tijd zijn er al honderden stemmen uitgebracht en is duidelijk wie op dit moment het meest verdacht zijn. Hoe dit zich de komende tijd gaat ontwikkelen is afwachten. Een nieuwe hint voor de nar(rin) is als volgt: 8+8+19+23=nar(rin). 

Dit jaar worden voor het eerst alle hoogheden op dezelfde avond onthuld. Dus ook over het boerenpaar wordt nu volop gespeculeerd. De laatste hint, een rode boerenzakdoek, lijkt in een bepaalde richting te sturen maar of dat de goede is? Het boerenpaar lacht waarschijnlijk het hardst om alle commotie. Zij hadden het lef om zich maar liefst 4 weken voor de onthulling op Tis wer Verkusbal (12 november in De Misse) al in het openbaar onder de mensen te verschijnen. Wellicht ook een idee voor het prinsenpaar en de nar(rin)? Als ze durven?

Komende zaterdag zal weer live gespeurd worden. Van 15:00-16:00 uur zijn de Langenboomse speurders te volgen via www.prinsenspeuren.nl/de-verkuskoppe. Kijk en speur je mee?

Noteer in elk geval alvast in je agenda: onthulling hoogheden bij Tis wer Verkusbal op 12 november om 19.30 uur in De Misse Langenboom!